BL: „Majd’ megpukkadok a nevetéstől” – fegyelmi a Roma elnöke ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.05.04. 15:25
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felelőtlen magatartás vádja miatt vizsgálatot indított James Pallotta, az AS Roma elnöke ellen, aki a játékvezetést bírálta a Bajnokok Ligája elődöntőjének Liverpool ellen 4–2-re megnyert, de kieséssel záruló visszavágója után.

„Teljesen egyértelmű, hogy a Bajnokok Ligájában szükség van a videobíróra, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen dolgok történjenek – mérgelődött Pallotta a vegyes zónában. – Mindannyian megnézhetik. Dzeko nem volt lesen, tizenegyest kellett volna kapnunk, az ellenfél játékosát pedig ki kellett volna állítani. A 65. percben kezezés történt, ami mindenki számára nyilvánvaló volt, kivéve a pályán lévőknek. Két perccel később Schicket is földre vitték a tizenhatoson belül.”„Teljesen egyértelmű, hogy a Bajnokok Ligájában szükség van a videobíróra, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen dolgok történjenek – mérgelődött Pallotta a vegyes zónában. – Mindannyian megnézhetik. Dzeko nem volt lesen, tizenegyest kellett volna kapnunk, az ellenfél játékosát pedig ki kellett volna állítani. A 65. percben kezezés történt, ami mindenki számára nyilvánvaló volt, kivéve a pályán lévőknek. Két perccel később Schicket is földre vitték a tizenhatoson belül.”

„Tudom, hogy nehéz megítélni ezeket a szituációkat, de tényleg kínos, hogy ilyen körülmények között maradtunk alul összesítésben. Még egyszer gratulálok a Liverpoolnak, amely nagyszerű csapat, de amíg nem vezetik be a videobírót a BL-ben, addig vicc, hogy ilyenek megtörténhetnek” – folytatta a Roma első embere.

Miután kiderült, hogy az UEFA vizsgálatot indít Pallotta ellen, az ANSA olasz hírügynökség megkereste a Roma elnökét, hogy kikérje a véleményét a fejleményekről.

„Hogy mit gondolok? Majd’ megpukkadok a nevetéstől. Az UEFA viselkedése szerintem nem megfelelő” – reagált Pallotta.

Az európai szövetség fegyelmi bizottsága öt nappal a BL-döntő után, május 31-én tárgyalja Pallotta ügyét.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek