BL, F-csoport: borult a papírforma, a Lille Minszkben nyert

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 19:56
null
A Lille hiába győzött, lemaradt a harmadik helyről (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában a francia Lille meglepetésre 2–0-ra nyert a BATE Boriszov otthonában.

Előzetesen sokan talán egy lyukas garast sem tettek volna arra, hogy az addig négy vereséget jegyző francia Lille pontot szerez a BL csoportkörének hátralévő két fordulójában, de Minszkben, a fehérorosz BATE „otthonában” borult a papírforma – a hazaiak legnagyobb bánatára.

Egy győzelemmel ugyanis a BATE megközelíthette volna a Valencia, Bayern München duót (vagy legalább az egyiket), így az utolsó fordulóra reális esélyt teremtett volna a továbbjutásra. A fehéroroszok esélyeit az is növelte, hogy korábban a Bayern München is lógó orral távozott Minszkből.

A zord, ködös minszki időjárás viszont ezúttal nem kedvezett a BATE-nak. A 14. percben Djibril Sidibé távoli lövése utat talált Andrej Gorbunov keze fölött a hálóba, majd alig negyedórával később az élete első BL-meccsén pályára lépő Gianni Bruno volt eredményes. A 21 éves belga játékos Lucas Digne remek bal oldali centerezésére érkezett kiváló ütemben a kapu torkában (0–2).

A hajrát izgalmassá tette, hogy a vendégeknél az első gólt szerző Sidibé megkapta második sárgáját, így a Lille tíz emberrel fejezte be a találkozót. Több gól nem esett, bár ehhez mindkét fél részéről kellett egy-egy nagy mentés az üres kapu felé csordogáló labda kivágásánál.

A Lille tehát nyert, de a kétgólos siker kevés volt az Európa-ligás remények életben tartásához, mivel a BATE jobban áll az egymás elleni összecsapásokat tekintve (Franciaországban a fehéroroszok nyertek 3–1-re), így a Lille az utolsó helyen végez a csoportban.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ
BATE BORISZOV (fehérorosz)–LILLE OSC (francia) 0–2
Minszk, Dinamo Stadion, 22 810 néző. Vezette: Strahonja (horvát)
Gólszerző: Sidibé (14.), Bruno (31.)
Kiállítva: Sidibé (74.)
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Valencia 4 3 1 10– 4 +6
9
2. Bayern München 4 3 1 10– 5 +5 9
3. BATE Boriszov 5 2 3 8–11 –3 6
4. Lille OSC
5 1 4 4–12 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik