BL, F-csoport: Bayern-kiütés; az Arsenal megint kikapott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.29. 22:37
null
Ospina hatalmasat hibázott, az Arsenal kikapott (Fotók: AFP)
A Bajnokok Ligája F-csoportjában a Bayern München kiütötte a Dinamo Zagrebet, míg az Arsenal a második meccsét is elvesztette a csoportban (ezúttal az Olympiakosz örült ellene), pedig a bajorokkal még nem is találkozott…

ARSENAL–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ

Az Arsenal az első fordulóban veszített a Dinamo Zagreb otthonában, így muszáj volt nyernie otthon. Muszáj lett volna… A görögök a 33. percben megszerezték a vezetést az Emirates-ben, Felipe Pardo volt eredményes (0–1).

Csupán két perc telt el, és egyenlített az Arsenal. Theo Walcott öt év után szerzett gólt hazai környezetben a BL-ben (1–1). Öröme azonban nem tartott sokáig, Kosztasz Fortunisz szöglete után David Ospina a saját gólvonala mögé ejtette a labdát (1–2).

Erre még volt válaszuk a londoniaknak, a 65. percben Alexis Sánchez egalizált (2–2), az Olympiakosz azonban harmadszor is megszerezte a vezetést, szinte rögtön az egyenlítés után Alfred Finnbogason volt eredményes (2–3). Az Arsenal így két forduló után nulla ponttal áll, a következő körben a Bayernt fogadja…

Lewandowski tovább termeli a gólokat – a Bayern pedig szárnyal
Lewandowski tovább termeli a gólokat – a Bayern pedig szárnyal

BAYERN MÜNCHEN–DINAMO ZAGREB

Már a 13. percben megszerezte a vezetést a Bayern, Douglas Costa rövid sarokba tartó lövésére nem ért le Eduardo – a kapus hibázott a találatnál (1–0). Nyolc perccel később Filip Benkovic rontott, a horvát védő egy átívelésnél elesett, a labda Thiago elé került, aki önzetlenül Robert Lewandowskihoz passzolt, a lengyel pedig nem hibázott (2–0).

A 25. percben Mario Götze és Kingsley Coman kényszerítőzött, a gólt előbbi szerezte (3–0). Három perc elteltével Costa szöglete után Lewandowski lövése a lécről a gólvonal mögé vágódott (4–0).

Úgy kezdődött a második félidő, ahogy az első véget ért: Lewandowski-góllal. A csatár ismét Thiago átadását váltotta – végtelenül higgadtan – gólra (5–0). Ez volt a második olyan alkalom, hogy a lengyel (legalább) három gólig jutott egy BL-meccsen, legutóbb 2013-ban, a Dortmund színeiben négyszer vette be a Real Madrid kapuját.

Simán nyert a Bayern, nagyon úgy tűnik, nem lesznek problémái a továbbjutással.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

F-CSOPORT
Arsenal–Olympiakosz Pireusz 2–3 (Walcott 35., Sánchez 65., ill. Pardo 33., Ospina 40. – öngól, Finnbogason 66.)
Bayern München–Dinamo Zagreb 5–0 (Douglas Costa 13., Lewandowski 21., 28., 55., Götze 25.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 8–0 +8 6
2. Olimpiakosz Pireusz
2 1 1 3–5 –2 3
3. Dinamo Zagreb 2 1 1 2–6 –4 3
4. Arsenal 2 2 3–5 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik