BL: ezt mondta Gerrard a 2005-ös döntő szünetében társainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.03. 17:42
A labdarúgó Bajnokok Ligája 2005-ös döntőjét a történelem egyik legfordulatosabb, legizgalmasabb fináléjaként tartják számon: a Milan háromgólos előnyét a második félidőben ledolgozó Liverpool tizenegyespárbajban győzedelmeskedett. Djibril Cissé elárulta, mi hangzott el a csapatkapitány, Steven Gerrard szájából a találkozó félidejében.

„Még az edzőnket, Rafa Benítezt is kiküldte az öltözőből, mert ő kizárólag a csapattársaival szeretett volna lenni. Azt mondta, ő a Liverpool gyermeke, mindig is a klubhoz tartozott. Nem akarta a csapatot ilyen megalázottnak látni. Azt mondta, ha a második félidő első negyedórájában betalálunk, megnyerhetjük a találkozót, és hogy ő lesz az első gólszerző” – emlékezett vissza a korábbi liverpooli támadó Gerrard szavaira.„Még az edzőnket, Rafa Benítezt is kiküldte az öltözőből, mert ő kizárólag a csapattársaival szeretett volna lenni. Azt mondta, ő a Liverpool gyermeke, mindig is a klubhoz tartozott. Nem akarta a csapatot ilyen megalázottnak látni. Azt mondta, ha a második félidő első negyedórájában betalálunk, megnyerhetjük a találkozót, és hogy ő lesz az első gólszerző” – emlékezett vissza a korábbi liverpooli támadó Gerrard szavaira.

A szünet után minden úgy történt, ahogy Gerrard eltervezte: az 54. percben megszerezte a szépítő gólt, majd Vladimir Smicer és Xabi Alonso találataival a Liverpool hét perc leforgása alatt egyenlített – aztán tizenegyesekkel 3–2-re megnyerte a mérkőzést, és elhódította a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát.

„A legjobb csapatkapitányi szónoklatot tartotta, amit a karrierem során hallottam. Igazán tökösnek kell lenned, hogy ehhez hasonlót csinálj. Ez adta az erőt, amivel meg tudtuk nyerni a meccset” – mondta Djibril Cissé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik