BL: „Ez volt a legrosszabb dolog, amit hallhattunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 22:08
Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem az okozta csapata kiesését, hogy a rendőrök egy ideig nem engedték őket elindulni a stadionhoz Monacóban, de az eset mindenképp rányomta a bélyeget a hangulatra az odavezető úton.

Miután a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének múlt heti találkozója előtt bombatámadás érte Dortmundban a Borussiát – ami miatt el is kellett halasztani a meccset –, a visszavágó előtt, Monacóban sem sikerült zökkenőmentesen a stadionhoz jutás a német klub számára. A Dortmund buszát kísérő rendőrök ugyanis csak a tervezettnél közel húsz perccel később engedték el a szállodától a csapatot, az erre adott magyarázat pedig rossz emlékeket hozott elő Thomas Tuchel edzőben.

„Negyed nyolckor szerettük volna elhagyni a hotelt, mindenki készen is állt, de 16-17 percig nem indulhattunk – mesélte Tuchel. – Megkérdeztük a rendőröket, akik kísértek minket, hogy miért nem mehetünk, mire ők azt válaszolták, hogy biztonsági okokból. Képzelhetik, hogy nyolc nappal a támadás után ez volt a legrosszabb dolog, amit hallhattunk."

A német edző azonban nem ennek tulajdonítja azt, hogy csapata a visszavágón is három gólt kapott a Monacótól, összesítésben pedig 6–3-ra maradt alul ellenfelével szemben. Igaz, játékosai nevében nem tud nyilatkozni.

„Már tökéletesen a meccsre koncentráltunk, de aztán jött ez a kínos közjáték. Mindenki csendben volt, én pedig elég rosszul éreztem magam. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy hatással volt-e ez a meccsre. Az én szempontomból nem, a többit a játékosokról kell megkérdezni” – mondta Tuchel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik