BL: „Ez egy tragédia, fáj látni a Doneckben történteket”

Vágólapra másolva!
2015.02.17. 09:44
Az esti Sahtar Doneck–Bayern München Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő kapcsán a mindkét klubban szereplő Anatolij Timoscsukot kérdezte a német Sport1. A jelenleg az orosz Zenitet erősítő középpályás elmondta, fájdalommal nézi a Doneckben dúló harcokról készült felvételeket, míg a mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, a bajorok nem becsülhetik le a Sahtart.

„Ezerkilencszázkilencvennyolc és kétezer-hét között játszottam Doneckben, és otthon éreztem magam a városban. Fáj látni, mi történik most ott és az egész régióban. Bár a csapat nem játszhat a saját stadionjában, de a klubnál mindenki igyekszik otthonossá tenni a körülményeket a játékosok számára. Tudom, hogy sok Sahtar-drukker szeretné biztatni a csapatot az egész országban. Biztos arról álmodnak a klubnál, hogy visszatérnek a városba, de nem lehet megmondani, erre mikor kerülhet sor. A társadalom számára valódi tragédia ez a háború, sok ember meghalt. Nehéz erről beszélnem, de remélem, amilyen hamar csak lehet, visszatér a béke” – mondta a német Sport1-nek adott interjújában Anatolij Timoscsuk, aki jelenleg a Zenitet erősíti. A 35 éves játékosnak még mindig van háza München mellett, kilenc évnyi donecki játék után 2009 és 2013 között erősítette a Bayernt.Anatolij Timoscsuk, aki jelenleg a Zenitet erősíti. A 35 éves játékosnak még mindig van háza München mellett, kilenc évnyi donecki játék után 2009 és 2013 között erősítette a Bayernt.

„A Sahtar megérdemelte a továbbjutást a BL-csoportból, szereti a gyors, támadó focit. A Bayern nagyot hibázna, ha lebecsüli a csapatot. A legnagyobb probléma, hogy a Sahtar még nem játszott tétmeccset a tavaszi szezonban, ez egy ismert jelenség az ukrán kluboknál, ezért szerveznek sok felkészülési meccset maguknak erre az időszakra. A bajorok így is nehezen juthattak releváns információkhoz az ellenfélről, de számomra egyértelműen ők a párharc favoritjai.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
20.45: PSG–Chelsea (Tv: Sport 1)
20.45: Sahtar Doneck–Bayern München (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik