BL: Ez a régi szép idők Barcelonája volt - Xavi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 23:01
A Barcelona idegenben szerzett előnyből várta a Manchester City elleni visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A katalánok odahaza is győzedelmeskedni tudtak, viharos hajrá után 2–1-re nyerve. A hazaiaktól Lionel Messi és Daniel Alves volt eredményes, a vendégektől Vincent Kompany.

„Tudtuk jó előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk a City ellen, elvégre világklasszis csapatról van szó. Kemény mérkőzést vívtunk, idegenbeli sikerünk ellenére is. Sok pozitívumot találhatunk mai játékunkban, örömmel térhetünk haza" – így Cesc Fabregas, a Barcelona középpályása.Cesc Fabregas, a Barcelona középpályása.

„Egy korai góllal megnyugtathattuk volna magunkat, hiszen tisztában voltunk a City képességeivel, az általa jelentett veszéllyel – így a végig agilisan futballozó Lionel Messi. – Góljuk ellenére sem forgott soha veszélyben a továbbjutásunk. Ügyesen támadtunk, elértük a kitűzött célt, továbbléptünk. A bajnokságban kétszer botlottunk, rossz futballal, ám ma úgy játszott a Barcelona, ahogyan azt elvárják tőle az emberek. Mindenki láthatta, hogy nemes ellenfél ellen diadalmaskodtunk."

„Jó csapat a City, de ma este kontroll alatt tartottuk – értékelt a mérkőzést követően Xavi. – Elértük a célunkat, továbbmentünk a negyeddöntőbe, ennek örülhetünk. Visszacsempésztük az igazi Barcelona-érzést, elégedetten hagyhattuk el a gyepet. A szurkolók szenzációsak voltak, elképesztő hangulatot teremtve sokat segítettek nekünk. Ma is Lionel Messi jelentette a két csapat közti különbséget."

„Néha eredményes vagy, néha nem – bölcselkedett a City segédedzője, a kispadon az eltiltott Manuel Pellegrinit helyettesítő Rubén Cousillas. – Megpróbáltuk, voltak helyzeteink is, de nem tudtuk gólra váltani ezeket. Elégedettek vagyunk a csapattal és teljesítményünkkel is. A játékosok emberek, nem gépek, és ha ilyen sok mérkőzést játszik valaki, mint mi, óhatatlanul jönnek a hullámvölgyek is."

„Mindent beleadtunk! Ha hamarabb tudunk gólt szerezni, megváltozott volna a mérkőzés képe – így a találkozó lefújása után Vincent Kompany, a Manchester City kapitánya. – Ez a harmadik évünk a sorozatban, tudjuk, hogy a következő idényben nem kell félnünk senkitől sem. Bár veszítettünk, teljesítményünkre büszkék lehetünk, legszebb napjaink még előttünk állnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik