BL: Eriksen szerint szerencséje volt a Spursnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.31. 18:02
Christian Eriksen, a Tottenham Hotspur dán középpályása szerint a londoniaknak szerencséjük volt a Manchester City és az Ajax elleni BL-párharc során.

 

A Spurs kalandos utat járt be, míg eljutott a madridi BL-döntőbe. Kezdésként a csoportkörben három mérkőzés után egy ponttal állt csoportjában a Barcelona és az Inter mögött, de egészen szenzációs végjátékoknak köszönhetően sikerült a maradék három meccséből kettőt megnyernie, valamint egy döntetlent elérnie a Camp Nouban, amivel megelőzte az Intert, és a katalánok mögött a második helyen továbbment a csoportból.

A nyolcaddöntőben 4–0-s összesítéssel simán elintézte a Borussia Dortmundot, a negyeddöntő viszont már közel sem volt ilyen egyszerű Mauricio Pochettino és csapata számára.

A Manchester City ellen hazai pályán sikerült 1–0-ra nyerni, a második meccsen pedig óriási küzdelem után 4–3-ra győztek Guardioláék, ám ezzel a londoniak jutottak be az elődöntőbe – miután Raheem Sterling 95. percben szerzett találatát videobírózás után elvették.

Az elődöntőben a holland Ajax következett, amely ebben az idényben abszolút meglepetéscsapatként, az egyik legkreatívabb futballt játszotta. A Tottenham Stadiumban sikerült is nyerniük Tadicséknak 1–0-ra, a visszavágón azonban ismét megmutatta harcosságát, szívósságát a Spurs, és 2–0-s holland vezetés után, Lucas Moura mesterhármasával 3–2-re megfordította az eredményt (a továbbjutást érő győztes gól a 96. percben született), ezzel története során először bejutott a BEK/Bajnokok Ligája fináléjába.

Christian Eriksen szerint egyértelmű, hogy a szerencsének is köszönheti a Tottenham, hogy a döntőre készülhet.

„Nem gondolom, hogy ez a végzet lenne, egyszerűen csak szerencsénk volt néhányszor” mondta Eriksen.

„Először a City meccsen élhettük át, milyen érzés is ez, mivel Sterling góljánál azt hittem, hogy kiestünk. Majd jött az Ajax elleni visszavágó, amelyen azért kicsit más volt a helyzet. Lucas egyszerűen mindig feltűnt jókor, jó időben. Nagyon drámai pillanatok voltak, és örülök, hogy mi jöttünk ki jobban ezekből a szituációkból” – tette hozzá a Spurs játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik