BL: Enriquével jobb a Barca, mint velem volt – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 10:37
null
Pep Guardiola jókedvűen várja a barcelonai találkozót (Fotó: Reuters)
A Barcelona a Manchester Cityt látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A City kispadján Pep Guardiola ül, aki játékosként és vezetőedzőként is számos sikert ért el a Barcelonával.

 

„Pep nagyon közeli barátom, a világ legjobb edzője – mondta Luis Enrique, a Barcelona szakvezetője. – A mérkőzés nem az edzőkről szól, a játékosok döntik el a három pont sorsát. A City remekül futballozik, egyértelműen észrevehető Pep hatása.”

Luis Enrique és Josep Guardiola 1996 és 2001 között futballozott együtt a Barcelonában.

„Amikor játékosként először találkoztunk, érződött, hogy Luis különleges ember – kezdte Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Őszinte volt és roppant szorgalmas. Eddig is szép sikereket ért el, de a jövőben is sok trófeát nyer majd. A Barcelona számos téren jobban teljesít vele, mint amikor én voltam a vezetőedző. Számunkra jó felmérő lesz ez a meccs, a legjobb ellen mutathatjuk meg, mit tudunk. Mivel a Celtic ellen két pontot elherdáltunk, muszáj javítanunk. Örülök, hogy Messi egészséges és játszik, ő a legjobb. Szeretnénk jól védekezni és támadni, ám az biztos, hogy a filozófiánkon nem módosítunk, csak mert a Barca az ellenfél. Nyilván apróságokban igazodnunk kell, azonban amennyire lehet, önmagunkat adjuk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT

20.45: Paris SG–FC Basel
20.45: Arsenal–Ludogorec Razgrad (Tv: Film Mánia)
B-CSOPORT
20.45: Napoli–Besiktas
20.45: Dinamo Kijev–Benfica
C-CSOPORT
20.45: FC Barcelona–Manchester City (Tv: M4 Sport)
20.45: Celtic–Borussia Mönchengladbach
D-CSOPORT
20.45: Bayern München–PSV (Tv: Sport1)
20.45: FK Rosztov–Atlético Madrid (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik