BL: Enrique szerint megérdemelte a győzelmet a Barca

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 09:44
Luis Enrique vezetőedző szerint az FC Barcelona megérdemelten győzött a Borussia Mönchengladbach ellen szerdán, a Bajnokok Ligája második fordulójában.

A Mönchengladbach az első félidőben jobban futballozott katalán ellenfelénél, és Thorgan Hazard révén a vezetést is megszerezte, de a második félidőben a csereként beállt Arda Turan, valamint Gerard Piqué 65., illetve 74. percben szerzett góljával a Barcelona megfordította az eredményt.

„Sikerült visszajönnünk. Megérdemelt győzelmet arattunk, meglett az eredménye az erőfeszítéseinknek” – értékelte Enrique a látottakat.

A tréner emlékeztetett rá, hogy a Mönchengladbach előzőleg sorozatban tizenegyszer nyert otthon tétmeccsen, mindig igyekszik nyomást gyakorolni az ellenfelére, így nehéz ellene játszani.

„Az első félidőben nem futballoztunk elég jól, de a másodikban már szépen tartottuk a labdát és jobban is játszottunk” – vélekedett, majd kijelentette: a keret minden tagjára szükség van, mindegy, ki kezd és ki csere.

Gerard Piqué, a győzelmet érő gól szerzője úgy látta, hogy a német csapat a második félidőben kevesebbet futott, emiatt ekkor már kevesebb lehetősége is adódott a gólszerzésre, miközben ők feljavultak a középpályán, így összességében megérdemelten nyertek.

Némileg másként látta a mérkőzést André Schubert, a hazaiak vezetőedzője:

„Egészen kivételes játékot produkáltunk, többször sikerült nagy helyzetet teremtenünk, de az a különbség egy Barcelona-szintű csapat és a miénk között, hogy amíg ők kihasználják a lehetőségeiket, mi nem” – mondta, hangsúlyozva: „a kapu előtt pontosabbnak kellett volna lennünk”.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2

9– 1 +8 6
2. Manchester City 2 1 1
7– 3 +4 4
3. Celtic 2
1 1 3–10 –7 1
4. Mönchengladbach 2

2 1– 6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik