BL: Elfelejtettünk támadni, játszani; csak passzolgattunk – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.08. 08:40
null
Pep Guardiola nem volt elégedett... (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az angol bajnoki listavezető Manchester City a svájci FC Baselt fogadta a biztos továbbjutás tudatában – és nagyon halovány játékkal 2–1-es vereséget szenvedett. A mutatott produkció az angol együttes menedzserének, Pep Guardiolának a tetszését sem nyerte el.

„Holnap már boldogok leszünk amiatt, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, a klub történelme során másodszor – kezdte Pep Guardiola. – Új terület ez számunkra, így természetesen örülünk neki. Ami viszont a meccset illeti… Az első félidő viszonylag jó volt, azonban a másodikban elfelejtettünk támadni, játszani. Csak passzolgattuk a labdát. Utóbbit azért tesszük, hogy mozgassuk az ellenfelet és támadjunk. Önmagában a passzolgatás nem ér semmit. A második játékrész hihetetlenül gyenge volt. Csak passzolgattunk, a futball nem erről szól.”

A játék és a végeredmény mellett volt azért pozitív hozadéka is az összecsapásnak manchesteri szempontból, Gabriel Jesus súlyos térdsérüléséből való felépülése óta először kezdett a Cityben, s ezt góllal ünnepelte.

„Fontos, hogy kilencven percet játszott. Küzdött, harcolt, de még fel kell vennie a ritmust, ez természetes hosszas kihagyás után. A gól bizonyára jót fog tenni az önbizalmának” – mondta Guardiola, aki a 17 esztendős Phil Foden teljesítményét is kiemelte.

„Jól játszott, a második félidőben Leroy Sané mellett egyedül ő volt agresszív, és próbált meg valamit csinálni. A többiek csak passzolgattak. Már csak emiatt sem volt meg az az érzés, hogy betalálhatunk.”

Az FC Basel vezetőedzője, Raphaël Wicky nem kételkedik abban, hogy a Manchester City ott van a végső győzelemre esélyes csapatok között.

„Nem voltunk könnyű helyzetben, de nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, nagyon boldog és büszke vagyok. A sorsoláson is sok múlik a továbbiak tekintetében, de a minőséget és a formát figyelembe véve számomra egyértelmű, hogy a City egyike a világ három legjobb csapatának.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–FC Basel (svájci) 1–2 (1–1)
Manchester,
City of Manchester Stadion. Vezette: Královec (cseh)
Man. City: C. Bravo – Danilo, Stones, Laporte, Zincsenko – Gündogan (B. Díaz, 66.), Yaya Touré, Foden (Adarabioyo, 89.) – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Sané. Menedzser: Pep Guardiola
Basel: Vaclík – Suchy, F. Frei, Lacroix – Lang, Dié, Zuffi, Riveros – Bua (V. Stocker, 68.), Oberlin (Van Wolfswinkel, 74.), Mo. Elyounoussi. Vezetőedző: Raphaël Wicky
Gólszerző: Gabriel Jesus (8.), ill. Mo. Elyounoussi (17.), Lang (71.)
Továbbjutott: a Manchester City, 5–2-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik