BL: Egyáltalán nincs szükségünk csodára – Celades az 1–4 után

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 22:42
null
Az Atalanta az első meccsen a Valencia fölé kerekedett (Fotó: AFP)
Az Atalanta fél lábbal már a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között érezheti magát, mivel a Valencia elleni párharc első felvonásán otthon 4–1-re győzött. A spanyol gárda edzője, Albert Celades ugyanakkor úgy véli, az odavágó eredménye nem tükrözi híven a játék képét, és egyáltalán nincs csodára szükséges csapatának a továbbjutáshoz.

 

„A lehető legjobban felkészülünk a mérkőzésre. Erősek vagyunk otthon, és az első mérkőzés eredménye nem tükrözi híven a pályán történteket. Nem gondolom, hogy csodára lenne szükségünk a továbbjutáshoz. Egyáltalán nem” – vélekedik a Valencia trénere, Albert Celades.

A játékosként a Barcelonát és a Real Madridot is szolgáló védekező középpályás csapatának nincs jó formája az olasz csapatok ellen, az UEFA beharangozója szerint Valencia a legutóbb hat ütközetén csak két döntetlent tudott felmutatni négy vereség mellett, a Roma 2006. szeptemberi legyőzése óta hiába vár az újabb sikerre.

„Természetesen egy ilyen eredmény mindig önbizalom-növelő – mondta ezt már az Atalantát irányító kollégája, Gian Piero Gasperini. – Gólt kell szereznünk Valenciában, és jól kell védekezni, valamint koncentráltnak kell maradni, de nem akarom, hogy görcsösen játsszunk. A legjobb játékunkra lesz szükség, nem szabad, hogy kényelmessé váljunk, és úgy gondoljuk, hogy már kiharcoltuk a továbbjutást, mert még egyáltalán nem. A srácok remekül játszottak az első mérkőzésen, de addig nem ünnepelhetünk, amíg véget nem ért a visszavágó.”

A Valencia eddig 20 alkalommal került hátrányba vendégként oda-visszavágós párharcban a nemzetközi porondon, eddig tízszer sikerült továbbjutnia. Az európai szövetség statisztikái szerint eddig csak egyszer dolgozott le egygólosnál nagyobb differenciát, a 2013–2014-es Európa-liga-negyeddöntőben a bázeli 3–0-s zakót hosszabbításban 5–0-s sikerrel torolta meg a gárda.

Érdekesség, hogy rögvest ezt követően a Sevilla otthonában elszenvedett 2–0-s vereség után az elődöntő visszavágóján a 94. percben 3–0-ra vezetett a Valencia, de ekkor jött Stéphane M'Bia, és a fináléba juttatta csapatát (3–1).

Az Atalanta eközben remek formában várja az ütközetet, hiszen a legutóbbi hat tétmérkőzéséből ötöt megnyert, egyen ikszelt, és hét gólt vágott a Torino és a Lecce otthonában is – és volt még közben egy hatgólos felkészülési meccse is. A BL-csoportkört három vereséggel kezdő, majd hét pontot szerezve továbbjutó együttes a Serie A-ban 25 találkozón 70-szer volt eredményes, rajta kívül csak a Lazio (60) jutott el legalább 52-ig.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
KEDD
21.00:
Valencia (spanyol)–Atalanta (olasz) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:
1–4
21.00: RB Leipzig (német)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:
1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik