BL: egy Real-játékosra különösen készül Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 19:22
null
Carlo Ancelotti (balra) és Diego Simeone kézfogása tavaly februárban (Fotó: Reuters)
Nemcsak Carlo Ancelotti tiszteli Diego Simeonét, hanem Simeone is Ancelottit – többek között ez is kiderült a Real Madrid és az Atlético Madrid vezetőedzőjének hétfői sajtótájékoztatóján.

 

„Nagyon fontos, hogy a csapat egységes legyen, bátor, és olyan hozzáállással lépjen pályára, amilyen illik egy ilyen összecsapáshoz. Holnap azt szeretném látni, hogy a csapatom kontrollálja a játékot, és küzd az egész mérkőzés során” – mondta az Atlético Madrid elleni találkozót megelőzően Carlo Ancelotti.

AZ IDŐZÍTÉS MEGFELELŐ
„Sok minden megváltozott a tavalyi finálé óta. Egy ilyen kaliberű párharcban nincs favorit, csak annyi biztos, hogy két nagy meccs következik – véli Marcelo, a Real brazil védője. – Az időzítés mindenesetre megfelelő, a formánk jobb és az önbizalmunk is több, mint néhány héttel ezelőtt volt. Az Atlético nagyszerű csapat, játékosai az utolsó leheletükig küzdenek, végig nagy iramot diktálnak, szóval nem célszerű túl sokat merengeni az ellenük korábban elért sikereinken. Az már a múlt."

„A célunk, hogy tovább álmodhassunk a 11. BEK/BL-győzelmünkről. Sergio Ramos gólja a 2014-es lisszaboni döntőben felejthetetlen emlék, de most a jelennel foglalkozunk, és az újabb címről álmodozunk. Simeone nagyszerű edző, ezt be is bizonyította már. Nagyon kedvelem, és úgy vélem, ő a világ egyik legjobbja. Számomra megtiszteltetés, hogy ellene küzdhetek, ugyanakkor probléma is” – magasztalta kollégáját az olasz mester.

„Hogy Gareth Bale játszik-e? Ha nem lesz százszázalékos állapotban, akkor nem lép pályára. Igazán friss csapara van szükségem, és ha valaki nincs tökéletes állapotban, akkor nem játszik. Ugyanakkor Bale százszázalékos formában van, szerencsés vagyok, mert az egész keret bevethető erre a fontos mérkőzésre” – tette hozzá Ancelotti.

A BL-döntő óta nincs sok sikerélménye a királyi gárdának a derbiken, az azóta lejátszott hat összecsapásból négyet az Atlético nyert meg, kettőn döntetlen született – a spanyol Szuperkupát az Atlético nyerte meg, a Király-kupában kiejtette a Realt, a bajnokságban pedig oda-vissza legyőzte városi riválisát.

„Minden mérkőzésnek megvan a maga problémája. Minden vereség másmilyen volt az Atlético ellen. A jó játékhoz az erősségeinkre kell építenünk, az egyéni képességekre és a sebességre. Győzelemre törünk, de nem vagyunk a siker megszállottjai, mert két döntetlen is elég lehet. Elég kiegyenlített a párharc, ötven százalék esélyünk van továbbjutni. Az Atlético rendkívül kemény ellenfél, fantasztikusan szervezett védelemmel, amelyet maximálisan tisztelünk. Az elsőtől az utolsó pillanatig küzd, holnap ezt szeretném a saját csapatomtól is látni” – mondta a Real mestere.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője tehát egyszerre tartja megtisztelőnek és problémásnak, hogy Diego Simeonéval kell párbajt vívnia a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A kedd esti mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján az argentin szakember nem maradt adós az udvarias válasszal.

„Nagy tisztelője vagyok én is, emberként és az elképzeléseihez tűzön-vízen át ragaszkodó labdarúgóedzőként is nagyra tartom. Ő az egyik legjobb a szakmában, büszke vagyok, hogy holnap megküzdhetek vele” – válaszolt Diego Simeone. S hogy gond-e, hogy a városi riválison át vezethet az út az elődöntőbe?

A DERBI AZ MINDIG DERBI
„A derbi az mindig derbi, különösen, ha a Bajnokok Ligájában kerül rá sor – mondta Mario Suárez, az Atlético középpályása. – Jól ismerjük egymást, az nyer majd, akinek a játékába kevesebb hiba csúszik. Nem a tavalyi döntőért akarunk bosszút állni, mi csupán meg akarjuk nyerni a holnapi meccset. Most ez a mi döntőnk, és százhúsz százalékot kell nyújtanunk, ha le akarjuk győzni a Realt.”

„Ebben a sorozatban nincs lehetőség megválasztani az ellenfeleket. Különben is, ha bárhol ilyesmivel próbálkozik az ember, az könnyen visszaüthet. Mi mindig készen állunk arra, hogy megküzdjünk bárkivel, akit az utunkba sodor a sors. Azt ugyanakkor el kell ismerni, hogy a Real több poszton nagyobb tehetségállománnyal rendelkezik.”

Az argentin szakember nem kívánt belemenni arra, hogy összehasonlítsa a két csapatot – „önök a legmegfelelőbbek arra, hogy megtegyék ezt” hagyta meg a feladatot az újságíróknak.

Természetesen szóba került a tavalyi lisszaboni BL-finálé is, amelyet az Atlético majdnem megnyert, de – mint emlékezetes – a rendes játékidő legvégén kapott gól hosszabbítást eredményezett, ott pedig már a Real volt az úr (1–4).

„Teljesen normális, hogy mindkét táborban sokszor szóba kerül az a meccs, de különösebb jelentősége már nincs – reagált az Atlético-edző. – Ami volt, elmúlt, most arra összpontosítunk, hogy kedden éljünk a kínálkozó lehetőséggel és véghezvigyünk valami nagyszerűt.”

Mivel a párharc első mérkőzéséről van szó, az óvatosság rányomhatja bélyegét a játékra, de Simeone másként gondolkodik erről.

„Ha néhány évvel ezelőtt tették volna fel nekem a kérdést, azt mondanám, igen, várhatóan óvatos lesz a Real. Csakhogy azóta megszerezték Modricot, aki mindig nagyon rámenősen futballozik, jelenléte alapvetően határozza meg a játékukat. Szerintem a pálya közepe kulcsterület lesz a keddi mérkőzésen is.”

Simeone megerősítette: Mario Mandzukic és Jan Oblak is kezdeni fog a Real ellen – utóbbi azért kerül a kapuba, mert a Leverkusen ellen megsérülő Moyá még nem teljesen egészséges.

Érdekesség, hogy a tavalyi döntő óta a két klub már hat tétmérkőzést játszott egymással: négyszer az Atlético nyert, két csata döntetlent hozott.

ÁPRILIS 14., KEDD

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
20.45:
Atlético Madrid–Real Madrid (tv: Sport1)
20.45: Juventus–Monaco (tv: DIGI Sport1)

ÁPRILIS 15., SZERDA

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
20.45:
PSG–Barcelona (tv: DIGI Sport1)
20.45: Porto–Bayern München (tv: DIGI Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik