BL: Egy győzelem közelebb repítene a céljainkhoz – Cavani

Vágólapra másolva!
2017.02.13. 23:16
null
A szülinapos Cavani bízik a csapatában
Kedden este a PSG–Barcelona és a Benfica–Dortmund mérkőzésekkel megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakasza. A hétfői sajtótájékoztatón a párizsiaktól Unai Emery és Edinson Cavani, míg barcelonai részről Luis Enrique és André Gomes nyilatkozott.

 

„Ez a változások éve, és ugyan kell egy kis idő, hogy megszokjuk az új helyzetet, de ez egy jó PSG – nyilatkozta a mérkőzés napján a 30. életévét ünneplő Edinson Cavani. – Nagyon erős csapat ellen lépünk pályára, de csak a feladatunkra fókuszálunk. Egy győzelem közelebb repítene minket a céljainkhoz. Tudjuk, mit kell tennünk.”

A DORTMUND TRÉNERE JAVÍTANA HÉTVÉGI FIASKÓ UTÁN

A játéknap másik mérkőzésén a Borussia Dortmund a Benficához látogat. A hétfői sajtótájékoztatón a német klub képviseletében Thomas Tuchel vezetőedző, míg a lisszaboni klubtól Rui Vitória, a portugálok trénere nyilatkozott.

„Nagy feladat egy ilyen büszke csapat ellen játszani, mint a Benfica – nyilatkozta Tuchel. – Gördülékenyen támadnak, ugyanakkor a védelmük is stabil.”

„A hétvégén váratlan vereséget szenvedtünk – utalt a dortmundiak vezetőedzője a Darmstadt elleni 2–1-es fiaskóra. – Megpróbálunk minél több önbizalmat adni a játékosainknak. Magabiztosnak kell lennünk, el kell hinnünk, hogy lesz olyan szakasza a meccsnek, amikor dominálni tudunk. Úgy érzem, hogy olyan csapatunk van, amellyel lehet nyerni.”

„Egy nagyon jól támadó, erős csapattal találjuk magunkat szemben, de a mi együttesünk is határozott, így meg vagyok róla győződve, hogy képesek vagyunk jó eredményre” – mondta Rui Vitória.

„Olyan játékosaink vannak, akik gyönyörű történetet akarnak írni egyénileg és csapatként is – ezt már a Paris vezetőedzője, Unai Emery mondta. – Meg akarjuk ragadni a lehetőséget, hogy Európa egyik legjobb csapata ellen játszunk. Nagyon motivált az együttesünk. Keményen dolgoztunk, és a játékosok ezt meg akarják mutatni – megmutatni, hogy milyen minőséget képviselnek.”

„Elképesztően nehéz meccsre készülök, de én szeretem az ilyen összecsapásokat – fejtette ki véleményét a Barcelona játékosa, André Gomes. – Nem lehet favoritról beszélni. Mi vagyunk az egyik legjobb csapat jelenleg, de nehezítő tényező, hogy idegenben játszunk. Mindenesetre nyerni szeretnénk, hogy nyugodtabban fogadhassuk őket a visszavágón.”

„Nagyon magas szinten játszik a PSG az utóbbi hetekben – értékelte ellenfelét a Barca trénere, Luis Enrique. – Mindkét csapatnak azonosak a céljai, de nekünk kell kontrollálni a meccset, és minél több helyzetet kidolgozni. Jó emlékeink vannak ellenük, de azok a meccsek sosem voltak egyszerűek, a PSG nem hagyja magát. Nagyon érdekes meccsre van kilátás.”

„Ismerem Unait, biztosan nagyon megnehezíti majd az életünket – beszélt Enrique elismerően kollégájáról. – Semmi kétség, ő az egyik legjobb spanyol edző, és az egyik legjobb az európai kupákban.”

FEBRUÁR 14., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

20.45: Benfica–Borussia Dortmund (Tv: Sport1)
20.45: Paris Saint-Germain–FC Barcelona (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik