BL: Dühítő az utolsó percekben kapott gól – Szalai Ádám

BABJÁK BENCE (Sinsheim)BABJÁK BENCE (Sinsheim)
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 22:31
null
Szalai Ádám szerint a Hoffenheim nem tudott topcsapat módjára kontrázni (Fotó: Török Attila)
Szalai Ádám dühös amiatt, hogy a Hoffenheim az utolsó percekben egyéni hiba miatt kapott góllal szalasztotta el a pontszerzést a Manchester City vendéglátójaként a Bajnokok Ligája F-csoportjában.

 

– Közel álltak a bravúrhoz – milyen érzések kavarognak önben a lefújás után?
– Sajnos még nem tudok túl pozitívan visszatekinteni a mérkőzésre – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Szalai Ádám. – Bosszús vagyok, hogy megint a hajrában kapott gól miatt veszítettünk pontot, ez nem először fordult elő ebben az idényben. Nagyon dühít a végeredmény.

– Ilyen meccsre számított?
– Tudtuk, hogy a Manchester City birtokolja majd többet a labdát, számítottunk rá, hogy helyzeteket alakít ki, ismerjük a futballját, láttuk, milyen képességű játékosok alkotják a csapatot. Dühítő, hogy az utolsó percekben mégis egy egyéni hiba döntött. Nem arról volt szó, hogy végletekig kijátszott akció végén a City megszerzi a győztes gólt, hanem pillanatnyi kihagyás okozta a vesztünket.

– Többet érdemelt volna a Hoffenheim?
– Szerintem igen. Ezzel együtt csak saját magunkat hibáztathatjuk, hogy a kontráinkat nem tudtuk úgy végigvinni, ahogyan egy topcsapatnak kellene.

– Mennyire volt megterhelő a harc az angol csapat védőivel?
– Erre számítottam, a meccs előtt megbeszéltük, hogy csatárként is be kell majd segítenem a védekezésbe. Örülök, hogy néhányszor sikerült megtartanom a labdát, és indítanom a társakat.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

F-CSOPORT
Hoffenheim (német)–Manchester City (angol) 1–2 (1–1)
Sinsheim, Rhein-Neckar-Arena, 24 851 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
HOFFENHEIM: Baumann – Akpoguma, Hoogma, Posch – Kaderábek, Grillitsch (Bittencourt, 82.), Brenet – Demirbay (Hack, 88.) – Joelinton, Szalai Á. (Kramaric, 54.), Belfodil. Vezetőedző: Julian Nagelsmann
MAN. CITY: Ederson – Walker, Kompany, Otamendi (Stones, 64.), Laporte – Gündogan (Bernardo Silva, 68.), Fernandinho, David Silva – Sterling (Mahrez, 75.), Agüero, Sané. Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Belfodil (1.), ill. Agüero (8.), David Silva (87.)

KÉPGALÉRIA A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik