BL-döntő: Heynckes még titkolja, hogy visszavonul-e

Vágólapra másolva!
2013.05.25. 23:50
A Bayern München Arjen Robben 89. percben lőtt góljával 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat esti londoni döntőjében, és tizenkét esztendő után újra elhódította az európai klubfutball legfontosabb serlegét. A finálé fantasztikus meccset, hihetetlen iramot, lüktető játékot, elképesztő kapusbravúrokat és drámai végjátékot hozott. Nézzük a nyilatkozatokat!

„Nem igazán ment nekünk az első félidőben, de a szünetben helyre tettem néhány dolgot – így a Bayern győztes hadvezére, Jupp Heynckes, aki negyedik edző, aki két különböző csapattal nyerte meg a Bajnokok Ligáját. – Nagy nyomás volt mindkét csapaton, az első 20 percben talán éppen az esélyesség terhe miatt játszottunk gyengébben. Nem találtuk saját játékunkat, de azután már felszabadultabban futballoztunk. Hihetetlenül keményen megdolgoztunk a sikerért. A lefújás után mondtam az ellenfél játékosainak, hogy tudom, mit éreznek, tudom, milyen elveszíteni egy finálét. Egyébként már a tavalyi BL-döntő elvesztése után nyilvánvaló volt, hogy ez itt az utolsó idényem. Hogy nyugdíjba megyek-e? A Német Kupa-döntő után megmondom!"

A mester elárulta a siker egyik receptjét is.
Jupp Heynckes, aki negyedik edző, aki két különböző csapattal nyerte meg a Bajnokok Ligáját. – Nagy nyomás volt mindkét csapaton, az első 20 percben talán éppen az esélyesség terhe miatt játszottunk gyengébben. Nem találtuk saját játékunkat, de azután már felszabadultabban futballoztunk. Hihetetlenül keményen megdolgoztunk a sikerért. A lefújás után mondtam az ellenfél játékosainak, hogy tudom, mit éreznek, tudom, milyen elveszíteni egy finálét. Egyébként már a tavalyi BL-döntő elvesztése után nyilvánvaló volt, hogy ez itt az utolsó idényem. Hogy nyugdíjba megyek-e? A Német Kupa-döntő után megmondom!"

A mester elárulta a siker egyik receptjét is.

"A múltba visszanézve, fokozatosan fejlődtünk, sok részleten változtattunk. Szigorú voltam, játékosaim követtek, és meg kell mondjam, azóta harmonikus a hangulat az öltözőben."

Kitért később a remeklő Robbenre is.

"Nem lepett meg remeklése, az Európa-bajnokság óta nagyon motivált, csak eleinte sokat volt sérült. Profi játékos, jó formának örvend, no és még mindig fűti az ambíció. Fontos láncszeme taktikámnak, különösen, mióta megtanult védekezni. Ez tette őt erősebbé a közelmúltban. Rendkívüli dolgokat értünk el, a Bundesliga elmúlt 50 évének legjobb szezonja áll mögöttünk. De sikerre éhesnek kell maradnunk, formánkat meg akarjuk őrizni a Német Kupa-döntőre is. Egyébként szerencsés vagyok, nyertem BL-t már a Reallal is. A 28 éves vagy idősebb játékosaimnak azonban ez a mérkőzés volt karrierjük csúcsa."

„Nehéz megfogalmazni, mit érzek. Görcsben áll mindkét lábam, de le nem mentem volna a pályáról, és ez kifizetődött végül. Fizikálisan átléptem saját határaimat. A Dortmund nagyon egyben van, nehezebb őket megverni, mint egy nagy egyéniségekből álló csapatot, mert ők egyénileg is képzettek, és csapatként is erősek. Nem hiszem azonban, hogy nekünk bárkitől is félnünk kellene. Sok mérkőzést játszottunk, nagy gólokat lőttünk, sok mindent elértünk méár. Nagyon jó érzés!” – így a müncheniek karmestere, Thomas Müller, majd kitért edzőjére is.

"Ha hatvannyolc éves vagy, és egy rekordokkal teletűzdelt idény után megnyered a BL-t, és megvan az esélyed a triplázásra, boldog lehetsz, hogy hatvannyolc éves vagy és nem huszonöt. Mert most már visszavonulhatsz...”

„Elképzelhetetlenül keményen dolgoztunk a tavaly elveszített finálé óta, és most megkaptuk a fizetséget. Sok mindenen átmentünk, de az elmúlt hetekben-hónapokban sokat edzettünk, és végül mi nyertünk" – így a Bayern kapitánya, Philipp Lahm.

„Meg kell mondjam, 1–1 után remegtem, mint a kocsonya! Tudják, hogyan jártunk tavaly... Aztán amikor betaláltunk, el sem tudom mondani, mit éreztem!" – örvendezett felszabadultan a mérkőzés egyik hőse, Manuel Neuer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik