BL: Diego Costának problémája van - José Mourinho

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 00:44
null
Mourinho gratulált a Schalkénak, ám nem elégedetlen saját csapatával sem (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában a Chelsea Londonban 1–1-es döntetlent játszott a német Schalkéval. A meccs után a fő téma természetesen az volt, hogy miért csak a 74. percben lépett pályára a hazaiaknál a Premier League-ben vasárnap a Swansea ellen három gólt szerző Diego Costa.

„Costának problémája van” – válaszolta a csatárral kapcsolatos kérdésre a meccs után a Chelsea menedzsere, José Mourinho.

„Ha van egy hete rá, hogy rendbe jöjjön az izma, kezdett volna, de vasárnap még játszott, három nap pedig nem elég a felépülésre – beszélt a visszatérő combizomsérüléssel bajlódó csatárról a szakember. – Nem azért nem kezdett, hogy pihentessük a Manchester City elleni vasárnapi találkozóra, hanem azért, mert nem volt megfelelő állapotban.”

„A problémája nem is nálunk kezdődött, hanem a spanyol válogatottnál. Ez azonban most már a mi bajunk, nekünk kell megoldanunk a lehető legjobban. Most nem volt megfelelő állapotban, hiszünk benne, hogy vasárnapra rendben lesz. Lépésről lépésre kell haladnunk, ha ma kezdett volna, a következő meccsünkön biztosan nem tudott volna játszani” – tette hozzá Mourinho, aki a Chelsea teljesítményére egy rossz szót sem szólt, bár éreztette, az eredmény nem ideális.

„Több fantasztikus lehetőségünk is volt a mérkőzés megnyerésére, de csak egy pont lett a vége – nem a legjobb eredmény, de eredmény… Nem tudom kritizálni a játékosok teljesítményét. Nagy helyzeteink voltak a 2–0-hoz, de kihagytuk őket, aztán egy egy után is adódott előttünk lehetőség. A Schalke pontért jött, döntetlennél pedig megragadta az esélyt, hogy megtartsa az eredményt. Remek kapusa van, védői pedig fantasztikus szereléseket mutattak be, gratulálok nekik. Elérték céljukat.”

„Hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, fantasztikus teljesítményt nyújtottak futballistáim.Tökéletesen hajtották végre kilencven percen keresztül a megbeszélteket. Elképzelhetőnek tartom, hogy a Chelsea alábecsülte az erőnket, mindenesetre együttesem jól játszott, így elértük, amiért jöttünk. Most már arra kell törekednünk, hogy rendszeresen ezt a teljesítményt tudjuk nyújtani. Remélem, egyre több sérült játékosom tér vissza, mert tizenkét-tizenhárom emberrel nem lehet rendre ilyen szinten futballozni. Kell a bővebb keret” – értékelt Jens Keller, a Schalke trénere.

„Úgy álltunk hozzá a meccshez, hogy mindent kiadunk magunkból. Tisztában voltunk vele, mekkora gond a rengeteg sérültünk, több játékos is olyan poszton játszott, amelyhez nincs hozzászokva. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ha szoros meccsre késztetjük a Chelsea-t, bármi megtörténhet, és a döntetlen sem elképzelhetetlen. Az első félidőben kicsit bizonytalanul futballoztunk és kaptunk egy ostoba gólt is, a másodikban ellenben remekül. Sokat futottunk, sokat harcoltunk, amikor felcsillant a lehetőség, megragadtuk” – mondta Klaas-Jan Huntelaar, a Schalke gólszerzője.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ,G-CSOPORT

Chelsea–Schalke 04 1–1 (Fabregas 11., ill. Huntelaar 62.)
Maribor–Sporting 1–1 (L. Zahovic 92., ill. Nani 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik