BL: Dibusz-varázslat, „olaszos” magyarok – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2020.11.25. 10:43
null
A Ferencváros közel volt a pontszerzéshez Torinóban (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 4. fordulójában a Ferencváros 2–1-re kikapott a Juventus otthonában. A torinói összecsapás másnapján megnéztük, mit írnak az olasz sportújságok a történtekről.

 

La Gazzetta dello Sport

„Dybala csalódást okozott, a helyére érkező Szuper Morata döntött. A Juventus sorozatban hetedszer jutott be a BL-nyolcaddöntőbe” – áll a La Gazzetta dello Sport címlapján.

„Varázslat és hiba” – írja a lap Dibusz Dénes teljesítményéről, utalva arra, hogy több nagy védést is bemutatott, a ráadásban kapott gólnál viszont hibázott. Ennek ellenére a ferencvárosi játékosok közül 7-es osztályzattal a magyar kapust látták a legjobbnak az olasz lapnál. A Gazzettánál a csereként pályára lépő, a 92. percben győztes gólt szerző Morata lett a mezőny legjobbja hét és feles értékeléssel (a másjk Juventus-gólt szerző Cristiano Ronaldo hat és felest kapott).

A Ferencvárosból Frimpong, Zubkov és a gólt szerző Uzuni hat és feles, Blazic, Dvali és Heister hatos, Sigér, Somália, Nguen, Isael és Boli öt és feles, míg Lovrencsics (akárcsak a másik oldalon Dybala) ötös osztályzatot kapott.

A lap az edzőket is értékelte, Rebrov hatost, Pirlo hat és felest kapott.

A lap az összefoglalójában azt is megjegyzi, a Juventus sokáig nem tudott mit kezdeni a magyarok „olaszosságával”.

Facebook

Tuttosport

„A Bajnokok Ligája ászai! A Juventus Ronaldo és Morata góljával fordított a Ferencváros ellen, és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Pirlo cseréi döntőnek bizonyultak, Dybala ismét csalódást okozott” – írja a címlapján a Tuttosport.

A torinói székhelyű országos lap – amely akárcsak kedden, szerdán is kilenc oldalon foglalkozik a Juventus-meccsel – szerint sokáig érvényesült a magyarok kitartó, stabil védekezésen és gyors ellentámadásokon alapuló taktikája, ám Uzuni gólja nem ért pontot a Ferencvárosnak.

A Tuttosportnál Morata és Ronaldo is nyolcas osztályzatot kapott, míg a Ferencvárosból Zubkovot (7.5) látták a legjobbnak. A gólszerző Uzuni hetessel, Dibusz pedig hatossal zárt. Érdekesség, hogy a a Gazzettával ellentétben itt a két edző közül Rebrov kapott jobb értékelést: az ukrán szakember hetes, olasz kollégája hatos osztályzatot kapott.

Facebook

Corriere dello Sport

A Corriere dello Sport címlapjának középpontjában a duplázó Ciro Immobile vezérletével a Zenitet 3–1-re legyőző Lazio van. A Juventus–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban az újság tényszerűen megállapítja, hogy a magyar csapat gólja után Cristiano Ronaldo egyenlített, majd Morata a ráadásban döntötte el a három pont sorsát.

Az újság az összefoglalójában úgy fogalmaz, sokáig úgy tűnt, a Juventus nem tudja feltörni a magyar csapat védelmét a második félidőben, végül érkezett Morata, a hazai csapat pedig ezzel teljesítette a küldetését: nyert és biztosította a helyét a következő körben.

A Gazzettával ellentétben a Corriere dello Sport Dibusz teljesítményét értékelte a leggyengébbnek: a magyar kapus – a mezőnyben egyedüliként – négy és feles osztályzatot kapott. A FTC-ből Somáliát, Uzunit és Nguent is hat és felesre értékelték, míg a mérkőzés legjobbjának itt is Moratát választották (hét és feles osztályzattal).

Facebook

Il Giornale

A lap arra az érdekességre hívja fel a figyelmet, hogy a Juventus a 123 éves története során, összesen 4371 mérkőzés után először állt fel olyan védelemmel (a hátvédeket és a kapust is ideszámítva), amelyben egyetlen olasz nemzetiségű játékos sem volt.

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csillag Péter, Határ Dávid (szöveg), Pusztai Viola (videó) és Árvai Károly (fotó)

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 4. FORDULÓ

JUVENTUS (olasz)–FERENCVÁROS 2–1 (1–1)
Torino,Allianz Stadion, zárt kapuk mögött.Vezette: Siebert (német)
JUVENTUS:Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Álvaro Morata, 62.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Andrea Pirlo
FTC:Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali – Lovrencsics G. (Botka, 74.), Sigér D. (Laidouni, 74.), Somália, Heister – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (F. Boli, 70.).Vezetőedző:Szerhij Rebrov
Gólszerző:C. Ronaldo (35.), Álvaro Morata (90+2.), ill. Uzuni (19.)

A csoport másik mérkőzésén
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 4 4 13– 2 +11 12
2. Juventus 4 3 1 8– 4 +4 9
3. Dinamo Kijev 4 1 3 3–10 –7 1
4. FERENCVÁROS 4 1 3 5–13 –8 1

A TELJES MENETREND
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2(Álvaro Morata 46., 84.)
FC Barcelona (spanyol)–Ferencváros 5–1(Messi 27. – 11-esből, Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2(O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Ferencváros–Dinamo Kijev(ukrán)2–2(Nguen 59., F. Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1(Messi 5. – 11-esből, Piqué 65., ill. Cihankov 75.)
Ferencváros–Juventus (olasz) 1–4(F. Boli 90., ill. Álvaro Morata 7., 61., Dybala 73., Dvali 81. – öngól)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
Juventus (olasz)–Ferencváros 2–1 (C. Ronaldo 35., Álvaro Morata 90+2., ill. Uzuni 19.)
Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol) 0–4 (Dest 52., Braithwaite 57., 70. – a másodikat 11-esből, Griezmann 90+2.)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik