BL: Luis Enrique szerint pedig 40 percig botrányosan jól játszottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 23:20
null
Marc-André ter Stegen akár védhette is volna Kevin De Bruyne szabadrúgását (Fotó: Reuters)
Bár ismét jobban kezdett a Barcelona a Manchester City ellen, az otthon játszó angolok ezúttal megtáltosodtak a menetrendszerű Lionel Messi-gól után, és végül 3–1-re nyertek. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!



„Az első negyven percben botrányosan jól játszottunk, de az egyenlítés után összeomlottunk. Sokat hibáztunk, majd a City még több hibára kényszerített minket, normális helyzetben nem rontunk ilyen sokszor. Ismét nyílt a csoport, a hátralévő két mérkőzésen győzni akarunk” – értékelt a csalódott vendégmester, Luis Enrique.

„Az első negyven perc az egyik legjobb volt, amelyet topcsapat ellen produkáltunk – tette még hozzá a Barcelona edzője. – Az egyenlítés a hibánkból született, aztán rossz idők köszöntöttek ránk. Ha ilyen gólt kapsz, akkor természetes, hogy rosszabbul fogsz utána teljesíteni. Abban reménykedtünk, hogy a második félidőben is mi dominálunk, de ez nem teljesült, egyrészt a mi hibáink miatt, másrészt az ellenfél nyomás alá helyezett bennünket. A City az agresszivitásával valósággal kiprovokálta belőlünk a hibákat. A labdát sem birtokoltuk a megfelelő mértékben, nem mi irányítottuk így a mérkőzést. Az első negyven perc a mienk volt, aztán ötven az övék, ez tükröződik a végeredményen is."

„Elképesztően jól futballozott a Barcelona az első fél órában, nekünk sok problémánk volt, ám az első gólunk átsegített a holtponton. A második játékrészben sok helyzetet teremtettünk a kontrák során, nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal. Ez az első alkalom, hogy megvertük a világ legjobb csapatát!” – lelkendezett az egykori gárdája ellen a jelenlegit győzelemre vivő Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere.

„Egy kicsit idegesen kezdtünk, ám miután betaláltunk, visszatért az önbizalmunk. A második félidő hihetetlen volt, domináltunk a Barcelona ellen! – örvendezett a lefújás után a mérkőzés hőse, a duplázó és a találkozó során 97 százalékban jó helyre passzoló Ilkay Gündogan. – Hetek és hónapok óta várok arra, hogy újra teljesen egészséges legyek a térdsérülésem után, de a társaim mindenben segítettek ma is, könnyű egy ilyen csapatban futballozni. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Nehéz dolgunk volt az első harminc percben a remek csatártrióval felálló Barcelonával szemben, azonban az egyenlítés után tökéletesen, briliánsan futballoztunk. Megérdemelt a sikerünk. Nem sokat foglalkoztunk ma a taktikával, inkább a mentalitás döntött, az egy az egy elleni párharcokban jók voltunk, ezért is lett feledhetetlen számunkra ez az este.”

„Nagy mérkőzés volt ez számunkra, pedig végig nyomás alatt álltunk. Párszor hibáztunk, ám a második félidőben nagyon jók voltunk, megérdemelten nyertünk. Mindenki tudta a csapatból, hogy milyen stílusban akarunk játszani, ma minden kirakós a helyén volt” – adta meg a siker titkát az egy gólt szerző Kevin De Bruyne.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

C-CSOPORT
Manchester City–Barcelona 3–1 (Gündogan 39., 74., De Bruyne 51., ill. Messi 21.)
Borussia Mönchengladbach–Celtic 1–1 (Stindl 32., ill. M. Dembélé 76. – 11-esből)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 1 14–4 +10 9
2. Manchester City 4 2 1 1 10–8 +2 7
3. Mönchengladbach 4 1 1 2 4–7 –3 4
4. Celtic 4
2 2 4–13 –9 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik