BL: CR vagy Messi a cselkirály? Egyikük a listán sincs!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.06. 14:48
A goal.com szerkesztői az UEFA statisztikái segítségével összeállították a Bajnokok Ligája legtöbbet cselező futballistáinak toplistáját. A jelenkori labdarúgás két legnagyobb klasszisa, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi közül csak egyikük fért fel a névsorra.

Közeledve a Bajnokok Ligája döntőjéhez, a goal.com újságírói összeállították a legrangosabb európai kupa cselmestereinek top 10-es listáját.

A szokások szerint cselnek számít minden olyan mozdulat, amely során a játékos elviszi ellenfele mellett a labdát, majd meg is tartja azt. A statisztikákat az elődöntőig vették figyelembe, így a kedd esti Juventus–Real Madrid találkozónak már nem volt szerepe az adatgyűjtésben.

A lista meglepetése a két legnagyobb kimaradó, a Real Madrid cselkirálya, Cristiano Ronaldo ugyanis nem fért be a legjobb tízbe, csakúgy, mint a Bayern München klasszisa, Arjen Robben.

A dobogó legalsó fokára a Porto algériai támadója, Jaszin Brahimi került 42 trükkel, míg a második helyre 51 csellel a Chelsea belga játékosa, Eden Hazard fért oda.

Az élen Lionel Messi végzett hatalmas előnnyel. A katalánok argentin zsenije összesen 71-szer bolondította meg a vele farkasszemet néző futballistákat, ezzel elhódította a 2014–2015-ös idény legtrükkösebb játékosa címet a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája legtöbb sikeres cselét végrehajtó játékosok
1. Lionel Messi (Barcelona)
71 sikeres csel
2. Eden Hazard (Chelsea)51 sikeres csel
3. Jaszin Brahimi (Porto) 42 sikeres csel
4. Isco (Real Madrid) 36 sikeres csel
5. Hulk (Zenit)
34 sikeres csel
6. Lucas Moura (PSG) 31 sikeres csel
7. Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco)
29 sikeres csel
8. Alexis Sánchez (Arsenal) 29 sikeres csel
9. Neymar (Barcelona)
28 sikeres csel
10. Arthur Masuaku (Olympiakosz) 26 sikeres csel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik