BL: Simeone szerint Courtois és D. Costa kovácsolta a sikert

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 23:18
null
Az Atlético milánói diadalával nagyot lépett előre (Fotó: Reuters)
Ahogy arról már beszámoltunk, az Atlético Madrid 1–0-s győzelmet aratott a Milan vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A győztes gólt szerző Diego Costa szerint a döntő pillanatokban a Milan fölé kerekedtek, hatalmas bravúrt bemutató csapattársát, Thibaut Courtois-t pedig a világ egyik legjobb kapusának nevezte.

„Tovább akarunk jutni, azt hiszem, ma megmutattuk, hogy győzni akartunk. Kontrollálni szerettük volna a mérkőzést, keményen dolgoztunk ezért az egész héten. Ha a visszavágón is így játszunk, továbbléphetünk" – nyilatkozta a hazai középpályás, Andrea Poli.

„Semmi sincs még lefutva, lesz egy visszavágó Madridban – csatlakozott hozzá Adel Taarabt is. – Kemény feladat, de ahogyan voltak ma helyzeteink, akkor is lehetnek majd. Madridban a legjobbat kell kihoznunk magunkból!”

„Büszke vagyok a játékosaim teljesítményére, mindenki láthatta, mit tettek a pályán. Sajnos az utolsó húsz percre elfáradtunk, és kicsit balszerencsés gólt kaptunk. Kemény visszavágó lesz, de emlékszem rá, hogy én már örülhettem a stadionjukba. Tiszteljük az Atléticót, de ki tudjuk vívni a továbbjutást. A csapatszellem egyre jobb, a játékosaim keményen dolgoznak. Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen küzdelemsorozatban a csapatszellemmel lehet sokáig eljutni – ebből indul ki minden. Azért is remélem, hogy a visszavágón nyerni tudunk, mert mi vagyunk Olaszország utolsó képviselője a sorozatban” – vélekedett a Milan mestere, Clarence Seedorf.

„Az első félidőben sorsdöntővé vált kapusunk teljesítménye, a másodikban pedig Diego Costa jelentette a két csapat közötti különbséget, kihasználva egyetlen helyzetét. A második félidőben változtattunk játékunkon, nagyobb sebességre kapcsoltunk és agresszívebbek lettünk, kevesebb teret engedtünk ellenfelünknek. Tudjuk, nem lesz egyszerű a visszavágó, csak kis lépést tettünk a továbbjutás felé, de azért az nem mindegy, hogy a Vicente Calderónban lépünk majd pályára” – maradt szerény a siker ellenére is Diego Simeone, az Atlético mestere.

„Pontosan tudtuk, hogyan kell futballoznunk, mint mindig, minden alkalommal. Háromezer ember utazott velünk Madridból Milánóba, nem kevés költség árán, megérdemelték ezt a nagyszerű győzelmet” – így a spanyol középpályás, Gabi.

„Tudjuk, hogy nem dőlt még el a továbbjutás kérdése, bár igaz, jó eredményt értünk el Milánóban egy nagyszerű csapattal szemben. Bármi lehetséges még, nem bízzuk el magunkat. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a döntő pillanatokban föléjük kerekedtünk. Legnagyobb erényünk a csapatszellem” – értékelt szerényen a győztes gólt szerző, a spanyol sajtóban „Aranyembernek” nevezett Diego Costa, aki csapattársáról, Thibaut Courtois-ról is szót ejtett.

„Posztján a világ egyik legjobbja, és ezt ő is tudja. Az ember nagyobb biztonságban érzi magát, ha tudja, hogy ő áll a kapuban” – tette hozzá az Atlético csatára.

„Jól kezdtünk, de aztán az ellenfél villámgyorsan kialakított pár gólhelyzetet – így a dicsért belga kapus. – A kulcsjelenet az volt, amikor kivédtem Andrea Poli fejesét, pontosabban hárítottam a léc segítségével. A második játékrészre feljavultunk, kevesebb veszélyes pillanat volt kapum előtt, és mi magunk is többször helyzetbe kerültünk.”

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 0–1 (0–0)
G: Diego Costa
(83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik