BL: Celadesék készen állnak egy újabb csodatételre

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 00:15
null
Ilyen volt a hajrá (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája H-csoportban a Chelsea hozta a papírformát, s 2–1-re legyőzte a Lille-t. A másik mérkőzésen az Ajax hazai pályán a Valenciától szenvedett 1–0-s vereséget, ami azt jelenti, hogy a tavalyi elődöntős a csoport 3. helyén zárt, s csak az Európa-ligában szerepelhet a tavasszal. A spanyol csapat győzelmével az első helyen végzett, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Nagyon örülök, mert az én csapatom egy nagy család, nincsenek is arra szavak, hogy leírjam a csapattársaimat. Az elmúlt három év alatt valami egészen speciálisat építettünk, és nagyon együtt vagyunk. Újra naggyá tettük a klubot, annyi év után! Ugyanúgy futballoztunk Amszterdamban, mint a Chelsea elleni mérkőzéseken, de még nem értünk a munka végére, mert ez a csapat nem fáradt el a csodatételben, és készen állunk újabb nagy győzelmekre” – lelkesedett a győztes gólt szerző Rodrigo Moreno.

„Igen jó ellenféllel mérkőztünk meg, amelyik az előző idényben kitűnően szerepelt, és ugyanaz maradt az edzője, ugyanazok maradtak a játékosai is – nyilatkozta a fiatal spanyol edző, az egykori remek középpályás, Albert Celades. – Jól sikerült számunkra ez a csoportkör, a csoport élén végezni mindig megsüvegelendő teljesítmény, elégedett vagyok a játékosaimmal, ez a siker az övék. Ma folyamatosan nyomás alatt voltunk, tudtuk, hogy lesznek helyzeteink, de ezeket értékesíteni is kell. A második félidőben csak jött és jött az Ajax, de nem volt sok ziccere a sok kapura lövés ellenére sem. Ez a boldogság napja, nagyon örülök, hogy ilyen csapatom van és ilyen játékosaim vannak, nagyszerű az öltözői hangulat, briliáns érzés ennek részének lenni. Mindig nagyon örülünk, amikor látjuk, hogy a szurkolóink örülnek, élvezzük ezt az érzést. Amióta idejöttem ehhez a klubhoz, mindig mondom a srácoknak, hogy szerencsés vagyok, hogy ilyen kerettel dolgozhatok, ennyi elképesztően értékes játékossal, akik felülkerekednek a problémákon. Évek óta vár a klub erre a sikerre, a szurkolók nagyon sokáig emlékeznek majd erre a továbbjutásra, de vasárnap új rangadó vár ránk a Real Madrid ellen.”

„Hazai pályán gólt kellett volna szereznünk, ez elmaradt, megnehezítve a dolgunkat. Jó helyzetből vágtunk neki a mérkőzésnek, a Valencia középpályáján és védelmén azonban nagyon nehezen tudtunk átjutni, majd a kulcspasszok sem sikerültek. A félidőben azt mondtuk egymásnak, hogy csak egy gólra van szükségünk. Meg is volt erre az esélyünk, de ez peches napunk volt” – szomorkodott a lefújás után a hazaiak védője, Joël Veltman.

„Sergino Destet azért cseréltem be a szünetben, mert Edson Álvarez kapott egy sárga lapot – kezdte nyilatkozatát az Ajax-mester Erik ten Hag. – Szerintem Nusszair Mazraui lenyűgözően teljesített a védelemben és a középpályán is, és Sergino jól segítette a támadásainkat a jobb szélen. Noa Langnak voltak jó megmozdulásai, nagyon motiváltan dolgozik. A gól előtt hibázott, de ezek azok a helyzetek, amelyekből tanulnia kell. Fölöslegesen kaptunk egy gólt, majd megvoltak a lehetőségeink, de ezeket elhibáztuk. Teljesen mi irányítottuk a játékot, taktikailag is miénk volt a mérkőzés, kiváló volt a hozzáállásunk, de ne feledjük, jó csapattal kerültünk szembe. Nem csodálom azért, hogy azt nyilatkozták a valenciaiak a spanyol sajtónak, hogy csoda történt. A hozzáállásunk kifogástalan volt, a csalódásunk mérhetetlen, főleg, hogy ilyen helyzetből vágtunk neki az utolsó körnek. Az Európa-liga? Nem akarok erről beszélni…”

„A Chelsea-nek a BL-ben helye! Tudtuk, hogy ez kemény csoport lesz, és a tavalyi elődöntős Ajax ki is esett belőle. A Valencia elleni hazai vereség után nem volt könnyű dolgunk, de a legjobb tizenhat közé jutottunk, és most már a Premier League-re koncentrálhatunk, amíg nem indul újra a küzdelem az európai sorozatban” – értékelt a Chelsea csapatkapitánya, César Azpilicueta.

„Nagyon elégedett vagyok a továbbjutással, várom már a folytatást. Az utolsó mérkőzésen tettük, amit kell: nyertünk. Alig várom már a következő meccset. A gólom előtt arra figyeltem, hogy az ötösre érkezzek, szerencsére a megfelelő helyen voltam a megfelelő időben. Jó kezdtük a mérkőzést, több gólt kellett volna lőnünk, hogy eldöntsük hamarabb a három pont sorsát, így a végén izgulhattunk a kapott gól miatt” – mondta a fiatal támadó, Tammy Abraham.

„Túl izgalmas lett a vége, jobban kellett volna sáfárkodnunk a helyzeteinkkel – mérgelődött a Chelsea menedzsere, Frank Lampard. – Amikor két góllal vezettünk, éreztem, hogy még nincs lefutva a mérkőzés, amikor aztán a Lille betalált, sokkal izgalmasabb lett a hajrá, mint kellett volna. Nagyon érdekes volt megfigyelni, hogy milyen hozzáállással megyünk neki ennek a mérkőzésnek, és hogyan próbáljuk hozni a három pontot. Abszolút domináltunk az első félidőben, a szünetben úgy tűnt, kényelmes helyzetben vagyunk. A folytatásban nem lőttünk újabb gólokat, de még nincsen készen a csapatom, és ilyen fiatal játékosokkal nem sima úton épül fel egy nagy csapat. De hajtom őket előre, hogy azon a szinten futballozzanak, ahogyan azt én szeretném, ám most még türelmesnek kell lenni. Ma láthattuk, hogy mennyi munka vár még ránk, sok még a tennivaló. Amiben a leginkább fejlődnünk kell, az a helyzetek értékesítése.”

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

H-CSOPORT
Ajax (holland)–Valencia (spanyol) 0–1

Chelsea (angol)–Lille (francia) 2–1

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Valencia 6 3 2 1 9– 7 +2 11
2. Chelsea 6 3 2 1 11– 9 +2 11
3. Ajax 6 3 1 2 12– 6 +6 10
4. Lille 6 1 5 4–14 –10 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik