BL: Allegri szerint innen már nem jut tovább a Juventus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 23:50
null
Cristiano Ronaldo vigasztalja Gianluigi Buffont (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Real Madrid Torinóban 3–0-ra győzött a házigazda Juventus ellen, így magabiztos előnyből várhatja a  jövő heti visszavágót. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

 

„A Real Madrid kivégzett minket halálosan pontos befejezéseivel, de hát nem nyerhet egy csapat négy éven belül három Bajnokok Ligáját véletlenül – vont mérleget a hazaiak vezetőedzője, Massimiliano Allegri. – Most a hazai ligára kell koncentrálnunk, aztán Madridban hozzuk a szokásos játékunkat. Nagyon csalódott vagyok a harmadik gól miatt, mert ha az nincs, akkor mégiscsak lenne esélyünk a továbbjutásra. Ez azonban innen már lehetetlen. Hogy Ronaldo gólja a futballtörténelem legszebb gólja lenne? Azt nem tudom, de az biztos, rendkívüli találat volt. Csak gratulálni lehet neki ahhoz, ahogyan mostanában játszik.”

„Hogy csúcsformában lett volna? Nem, azt hiszem, ez az átlagos Ronaldo volt, ő mindig ilyen, rendkívüli színvonalon képes futballozni, ezért jutott el ilyen magasságokba, Lionel Messivel egyetemben – merengett el a mérkőzés után Gianluigi Buffon az őt rendre megtréfáló támadóról. – Messit és őt lehet csak Peléhez és Diego Maradonához hasonlítani, ők is képesek egymaguk mérkőzéseket eldönteni és trófeákat nyerni a klubjuknak. Most pár hibánkat nagyon megbüntették, de ez előfordul, ha a legjobb csapat ellen lépsz pályára. Nagyon csalódottak vagyunk, azonban hideg fejjel, objektíven el kell ismernünk, hogy a Real Madrid a jobb csapat. Hibák előfordulnak, ám ha egy hihetetlen bajnokkal találkozol, akkor az több hibára kényszeríti az embert. Ne feledjük, olyan valaki lett a végzetünk, aki karrierje során ötszáz gólt lőtt már.”

„Tovább akartunk jutni, de erre minden bizonnyal keresztet vethetünk, ezért ez nagyon bánt bennünket. De csakis gratulálni lehet a Realnak” – ismerte el a veterán kapus.

„Ha a legjobbak ellen futballozol, akkor tökéletesen kell teljesítened. Ma ez nekünk nem sikerült, ki is kaptunk, mert jött azonnal a büntetés. Ronaldo második találata egy darabka futballtörténelem lesz, kár, hogy éppen mi kaptuk. Ezt követően sokat kockáztattunk, de még további gólokat kaphattunk volna, úgyhogy el kell fogadnunk ezt az eredményt. Sorozatban tíz BL-mérkőzésen betalált, azaz nem csak a mi hibáink után eredményes... Ronaldót a stadion nagy része megtapsolta az ollózás után, tisztán hallottam, milyen keményen találta el a labdát, ez ritkaság ilyen lövéseknél. Az első gólban viszont benne voltam, én fogtam Karim Benzemát, de Giorgio Chiellini elhívott a rövid sarokhoz, hogy azt fedezzem, ám Benzema feltartott. Persze Ronaldo gólja aztán nagyon szépre sikerült, nem mindenki képes így lőni külsővel. Fantasztikus befejezés volt, de még egyszer mondom, mindez az én bűnöm” – ismerte el roppant őszintén a hazaiak veterán bekkje, a 36 esztendős Andrea Barzagli.

 

„Nagy mérkőzés volt, nem könnyű itt három nullára nyerni – örült a meccs után a győztes mester, Zinédine Zidane, és bizony ebben az arénában, azaz 2011 óta ilyen fölényesen még soha nem diadalmaskodott vendégegyüttes. – Egy kicsit azért megszenvedtünk bizonyos szakaszokban, ám ebben a stadionban senkinek sincs könnyű dolga. De azért támadtunk akkor is, tudjuk, hogyan okozzunk gondot az ellenfeleknek. Cristiano jó formát mutat mostanában, a csapattársai nagyon jól kijönnek vele. Ki kell élveznünk ezt az éjszakát, aztán viszont már a jövő heti visszavágón kell gondolkodnunk, mert bizony a Juventus nem adta fel ezt a párharcot.”

„Micsoda látványos gólt szerzett Cristiano Ronaldo! Ilyen formában van, remélem, ez kitart nála az idény végéig – áradozott a portugál zseniről Sergio Ramos, a Real Madrid kapitánya, aki sárga lapjai miatt kihagyja a visszavágót. – Kifogástalan teljesítménnyel jó eredményt értünk el, minden tökéletesen ment, odahaza már csak ki kell tenni a pontot a párharc végére.”

„Nagyszerű ellenféllel szemben remekeltünk. Hihetetlen ez az eredmény, de sokkal könnyebb volt játszanunk Paulo Dybala kiállítása után. Sokáig akarunk még Ronaldo futballjában gyönyörködni, a kemény munkájában, vezérségében, öltözői főnökségében. Úgy edz, mint egy gép, minden egyes edzésen meglep bennünket valamivel. Csakis megtapsolni lehet őt szezonról szezonra, ez minden, amit tehetünk. Ma este is elképesztő volt, ő a legjobb!” – így Casemiro a lefújást követően.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–3 (0–1)
Torino, Juventus Stadion, 40 849 néző. Vezette: Cakir (török)
JUVENTUS: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Chiellini, K. Asamoah (Mandzukic, 69.) – Douglas Costa, Khedira (Cuadrado, 75.), Bentancur, Alex Sandro (Matuidi, 69.) – Dybala, Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric (Kovacic, 82.), Casemiro, Kroos – Isco (Asensio, 75.) – Benzema (L. Vázquez, 59.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: C. Ronaldo (3., 64.), Marcelo (72.)
Kiállítva: Dybala (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik