BL: Biztos, hogy Zidane sokat agyalt ezen – Hecking

Vágólapra másolva!
2016.04.11. 20:48
null
Dieter Hecking csapata hétfői edzésén (Fotó: Reuters)
Dieter Hecking, a Wolfsburg vezetőedzője úgy látja, labdarúgói nyugodtan készülnek arra, hogy a kedd esti Bajnokok Ligája-negyeddöntőben történelmet írjanak, és elgáncsolják az esélyest – mert szerinte az első meccsen aratott 2–0-s győzelmük ellenére a visszavágót hazai pályán játszó Real Madrid a párharc favoritja.

 

„Egy varázslatos esténk már volt, de szükségünk van még egyre. Tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnoki formánk nem a legjobb, de reméljük, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjutunk” – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Dieter Hecking, aki egyetért a Real Madridot favorizálókkal.

„Azt mondják, hogy a Madrid a favorit? Igen, szerintem is. Miért gondolnánk másképp? Elég összehasonlítani a két klub múltját, és máris látjuk, ki a favorit. Egy meccsen viszont már jól játszottunk, megpróbáljuk még egyszer, mert most az a feladatunk, hogy elgáncsoljuk az esélyest.”

A német tréner nem készül különleges haditervvel, ígéri, ugyanolyan hozzáállással lépnek pályára, mint korábban Moszkvában vagy Manchesterben – aztán majd kiderül, valóban hozzászoktak-e a Bajnokok Ligája atmoszférájához.

„Szerintem helyt fogunk állni. A Real Madrid rohamozni fog, tisztában vagyunk az erejével, tudjuk azt is, milyen a Bernabéuban játszani. Félelmetes – folytatta Hecking. – Tiszteljük is nagyon az ellenfelet, ugyanakkor az első meccsen nyújtott teljesítményünk révén mi is rászolgáltunk az elismerésre. Nem igazán érdekel, hogy nyolcvanezren drukkolnak majd ellenünk, mi akkor is futballozni megyünk. Szép feladat vár ránk, örülünk neki, bátran vágunk bele. Nem stresszelünk, a közös ebédnél is sok volt a nevetés, kiegyensúlyozott lelkiállapotban várjuk, hogy történelmet írhassunk.”

A Wolfsburg szakvezetője színvonalas meccsben reménykedik, amihez magától értetődően a Real Madrid is jó játékkal járul majd hozzá.

„Az első meccsen kissé talán megleptük őket, de nem hiszem, hogy ez kedd este megismétlődik. Minden erejükkel azon lesznek, hogy mielőbb gólt szerezzenek. Viszont ha mi találunk be, nagyon megnehezítjük a dolgukat. Az is előfordulhat, hogy most Zidane lep majd meg engem. Biztos vagyok benne, hogy sokat agyalt ezen az első meccs óta.”

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője leszögezte: egyáltalán nem gondolnak a kiesésre, kedden motivált csapatot láthatnak a szurkolók.

„A Real Madrid sohasem gondol a kiesésre, inkább az jár a fejünkben, hogy miként juthatnánk a következő fordulóba. Mindig többet és többet akarunk, ezért is nyert a klub ilyen sok európai trófeát” – kezdte Zidane.

„Egyáltalán nem aggódom, meg kell őriznünk a nyugalmunkat, és koncentrálni a mérkőzésre. Pozitívnak kell lennünk. Szeretem az ilyenfajta kihívásokat, jó dolog, hogy nehéz feladattal nézünk szembe.”

A francia szakember tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolguk, érzése szerint azonban csapata képes a továbbjutásra.

„Egy kapott gól jelentősen megnehezítené a dolgunkat, de persze ez is megtörténhet. Végig koncentráltnak kell maradnunk, nyilván egyszerűbb dolgunk lenne, ha megúsznánk kapott gól nélkül, de nekünk a saját játékunkat kell játszanunk. Képesek vagyunk több gólt is szerezni, azonban türelmesnek kell lennünk, figyelnünk az egyensúlyra. A Real Madrid végrehajtott már több fantasztikus fordítást a történelem során, erre most is képesek vagyunk. A keddi a szezon egyik legfontosabb mérkőzése lesz, ennek ellenére nem érzek extra nyomást” – zárta gondolatait a korábbi aranylabdás játékos.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK – a keddi program

20.45: Manchester City–Paris SG (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 2–2
20.45: Real Madrid–Wolfsburg (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik