BL: Berbatov szerint az akarat döntött javukra az Arsenal ellen

Vágólapra másolva!
2015.02.25. 23:10
null
Theo Walcott (jobbra) nem volt teljesen megelégedve az asszisztens munkájával (Fotó: AFP)
Arsene Wenger jelenlegi csapata, az Arsenal a korábbit, a Monacót fogadta a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, és a jóval esélytelenebb hercegségbeliek nagy meglepetésre 3–1-re győzni tudtak. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Tisztában voltunk azzal a szünetben, hogy meg kell őriznünk hidegvérünket, de nagy hibákat követtünk el. Ugyan kontrolláltuk a mérkőzést a kezdést követően, de miután az ellenfél első kapura lövése beakadt, bizony szétestünk. Nagy hegy áll előttünk a visszavágón, amelyet a harmadik kapott gól miatt még nehezebb lesz megmásznunk, de azért megpróbáljuk. A BL-ben minden nap csúcsteljesítményt kell nyújtanod, különben végeznek veled...” – mérgelődött a lefújást követően a hazaiak francia menedzsere, Arsene Wenger.

„Sajnos nem gondolkodtunk racionálisan a gyepen, nagyobb volt a szív hatalma az ész erejénél, ezért kaptuk a harmadik gólt. Mentálisan nem voltunk elég erősek, és ennek megittuk a levét. Az első 20 percben megnyerhettük volna a mérkőzést, ám a Monaco sokkal erősebb volt fejben. Mi kihagytuk ziccereinket – nézzék csak meg, hány helyzetet puskáztunk el ma este –, ezt ezen a szinten egyszerűen nem lehet megtenni. Védekezésünk egyszerűen csak öngyilkos taktikának nevezhető. Remélem, játékosaim is mérgesek magukra. A futballt nem papíron játsszák, ha egy csapat nem figyel eléggé, nem teljesít megfelelően, akkor kikap, hiába esélyesebb. Most a Monaco megfelelően teljesített, mi pedig nem voltunk képesek erre. Olivier Giroud könnyen helyzetbe került, de mindent elrontott. Nem ma volt élete legjobb formájában... Hogy mi volt rossz csapatom mai játékában? Tulajdonképpen egy kicsit minden. Szörnyű ez az éjszaka, de gratulálok a Monacónak, remekül védekezett és kontrázott. Nekünk semmi sem sikerült” – tette hozzá a gall mester.

„Azt gondolom, hogy önbizalommal telve érkeztünk Londonba, és tökéletesen megérdemeltük a győzelmet. Azt játszottunk, amit elvárt tőlünk az edző. Innentől fogva a visszavágóra szabad csak gondolnunk, erre kell koncentrálnunk, nem pedig a továbbjutási esélyekre. Ma jobban akartuk a győzelmet, keményebben küzdöttünk, mint az Arsenal. Hogy miben voltunk jobbak? Mi három gólt szereztünk, ők egyet... Nincs még meg a továbbjutás, de természetesen ez az eredmény nagyon rossz számukra” – bölcselkedett a mérkőzés egyik hőse, a második gólt szerző Dimitar Berbatov.

„Egyáltalán nem vagyunk meglepve a siker miatt, ismerjük képességeinket. Tudtuk, hogy ha 200 százalékot hozunk, akkor győzhetünk. Jól felkészültünk a mérkőzésre, tisztában voltunk azzal, hogy helyzeteinket jó arányban kell gólra váltanunk. Igaz, azért kétgólos győzelemre nem számítottunk. A gólom előtt már tudtam, még mielőtt Joao Moutinho hozzám passzolt volna, hogy ebben az akcióban szerencsét próbálok egy lövéssel” – így az első találatot jegyző monacói középpályás, Geoffrey Kondogbia.

Természetesen megszólalt a csapatot idegenbe elkísérő Albert monacói herceg is. „Nem is álmodtam ilyen eredményről, de megérdemeltük. Még egy döntetlenben is kiegyeztem volna korábban; a meccs előtt beszéltem Arsene Wengerrel, és kértem, legyen velünk elnéző. Erre most azt kellett elnéznie, hogy ellopjuk előlük a showt...”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–MONACO (francia) 1–3
(0–1)
London. V: Aytekin (német)
ARSENAL: Ospina – Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Coquelin (Oxlade-Chamberlain, 68.), Cazorla (Rosicky, 82.), Alexis Sánchez, Özil – Welbeck, Giroud (Walcott, 60.). Menedzser: Arsene Wenger
MONACO: Subasic – A. Touré, Wallace, Abdennour, Echiejile – Fabinho, Joao Moutinho, Kondogbia – Dirar (Kurzawa, 82.), Berbatov (Ferreira-Carrasco, 76.), Martial (Bernardo Silva, 84.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
G: Oxlade-Chamberlain (91.), ill. Kondogbia (38.), Berbatov (53.), Ferreira-Carrasco (93.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik