Buffon: A Bayern München nyeri meg a BL-t!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 23:50
null
A párharcot müncheni gyors góljával meghatározó David Alaba vigasztalja Leonardo Bonuccit (fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Bayern München Torinóban is legyőzte 2–0-ra a Juventust, így a bajorok 4–0-s összesítéssel jutottak az elődöntőbe. Lássuk, miként vélekednek a párharcról a főszereplők!

„Felébredtünk gyönyörű álmunkból, de akkor is Európa legjobb nyolc csapata között végeztünk – mondta a Juve-mester Antonio Conte. – A jobb csapat ment tovább, amelyik kétszer is győzött. A németek régóta együtt játszanak és egyre jobbak és jobbak lettek. Nem is olyan abszurd azt mondani, hogy ez minden idők legjobb Bayernje. Fizikálisan borzasztóan erős, a csapat minőségi játékosokból áll. Amikor hozzánk kisorsolták őket, láttam még esélyt a továbbjutásra, no és arra, hogy megtapasztaljuk, mire vagyunk képesek egy szupercsapat ellen. Vannak olyan napok, amikor a száztíz százalékos teljesítmény sem elég. Látták ezt szurkolóink is, akiket most is csak dicsérni tudok, nagyon büszke vagyok rájuk. Számunkra nagy lehetőség adatott most, hogy rutint szerezzünk, a legjobb nyolc közé jutás rendkívüli eredmény. Hosszú utat kell még bejárnunk, most látjuk csak igazán. Két lábbal kell állnunk a földön, nem akarok semmiféle nyafogást hallani majd nyáron az edzőtáborban. Aki ilyen, nem is nyer semmit egész életében. Jövőre szeretnénk valamit nyerni mi is Európában, vagy legalább eljutni az elődöntőbe!”

„A két csapat között a tapasztalat volt a legnagyobb különbség – bölcselkedett Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa. – Ma sokkal jobbak voltunk, mint Münchenben, az első félidőben mindent beleadtunk, de ezen a mérkőzésen ennyi volt a legtöbb, amit elérhettünk. Szerintem a Bayern nyeri a BL-t.”

„Jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, de a Bayern München is így tett, bizonyította, hogy remek csapat. Sokat kell még dolgoznunk, hogy erre a szintre jussunk. Remek este volt, köszönet a közönségnek érte, így a vereség ellenére szépen emlékezünk majd vissza erre a mérkőzésre. Most már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, szeretnék minél sikeresebben lezárni ezt az idényt. Hogy mi hiányzott most a sikerhez? Nem tudom!” – így a lefújást követően a Juventus védője, Andrea Barzagli.

„Négy nappal a bajnoki cím elhódítása után nem volt könnyű játékosaimnak egy ilyen mérkőzésre összpontosítaniuk – vélekedett a győztesek hadvezére, Jupp Heynckes, a Bayern trénere. – Ez látszott meg rajtunk az első húsz percben, túl gyakran elveszítettük a labdát, nem lüktetett a játékunk. De szép lassan átvettük az irányítást, és teljesen megérdemeltük a diadalt.”

„Fontos volt, hogy nem kaptunk gólt az első negyedórában, mert bizony csak ezt követően ébredtünk fel” – vallott őszintén a Bayern csapatkapitánya, Philipp Lahm.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a visszavágó a stadionban uralkodó fantasztikus hangulat miatt – így a párharc egyik főhőse, a most is eredményes Mario Mandzukic, a Bayern horvát gólgépe. – Nem is volt sétagalopp, de nyugodtak maradtunk, vártunk a gólszerzési lehetőségre. Az volt a célunk természetesen, hogy továbbjussunk, de nagyon örülök, hogy betaláltam ma is! Az út azonban még nem ért véget számunkra.”

Az övé azért egy picit megszakadt, lévén a következő BL-mérkőzést sárga lapjai miatt kihagyja.

„Az első mérkőzésen aratott győzelmünk miatt nem volt szükségünk arra, hogy sokat támadjunk, de mégis végig kézben tartottuk a mérkőzést. A második félidőben aztán többet mentünk előre, így aztán megérdemeltük a győzelmet” – mondta a lefújást követően a német kapus, Manuel Neuer.

„Idegenben kettő nullára legyőzni a Juventust nagyszerű eredmény. A Juve fantasztikus csapat, Olaszországban a legjobb, védelme igen erős. Ma remekül teljesítettünk. Nem szeretnénk a Dortmunddal találkozni az elődöntőben, de nincs választási lehetőségünk. Aki jön, az jön. Négy hatalmas mérkőzés lesz, négy hatalmas csapattal, remek érzés, hogy mi is közöttük vagyunk” – így a lefújás után Arjen Robben.

Az mindenesetre biztossá vált, hogy a németek történelmet írtak, hiszen korábban sosem fordult elő, hogy két képviselőjük is eljutott az elődöntőig. A Bundesliga erősödését pedig jól mutatja, hogy immár sorozatban negyedszer van német elődöntős az elitligában.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUVENTUS (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német) 0–2 (0–0)
Torino, Juventus Arena, 40 823 néző. Vezette: Velasco Carballo (spanyol)
JUVENTUS: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Padoin (Isla, 69.), Pogba, Pirlo, Marchisio (Giaccherini, 79.), K. Asamoah – Vucsinics, Quagliarella (Matri, 66.). Vezetőedző: Antonio Conte
BAYERN:
Neuer – Lahm, Van Buyten (J. Boateng, 35.), Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribéry (Luiz Gustavo, 80.) – Mandzukic (C. Pizarro, 83.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző:
Mandzukic (64.), C. Pizarro (91.)
Továbbjutott:
a Bayern München, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik