BL: balhé a Camp Nouban a dráma után, eljárást indított az UEFA

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 17:00
Fegyelmi eljárást indított az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) annak nyomán, hogy a Paris Saint–Germain barcelonai Bajnokok Ligája-mérkőzése után néhány hazai szurkoló a pályára rohanva ünnepelt a Camp Nou Stadionban.

A katalán csapat 4–0-ra kikapott az első, párizsi találkozón, majd 6–1-re győzött a szerdai visszavágón, ezzel elsőként sikerült négygólos hátrányt ledolgoznia a BL történetében. Az UEFA fegyelmi testülete március 23-án foglalkozik a szabálytalan ünnepléssel.majd 6–1-re győzött a szerdai visszavágón, ezzel elsőként sikerült négygólos hátrányt ledolgoznia a BL történetében. Az UEFA fegyelmi testülete március 23-án foglalkozik a szabálytalan ünnepléssel.

A párizsi csapatot csütörtök este csalódott szurkolók várták a Le Bourget repülőtéren. Közülük néhányan összetűzésbe keveredtek a játékosokkal, megrongáltak több autót. Egyikük rácsapott Thiago Motta kocsijára, mire a középpályás gázt adott és fellökte a drukkert, akit könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, s később panaszt tett. Vizsgálat indult az ügyben, de Thiago Mottát egyelőre nem hallgatták ki, illetve semmilyen előállítás nem történt.

Az ultrák (Collectif Ultras Paris) a francia hírügynökségnek levélben jelezték, hogy semmi közük nem volt a történtekhez.

„Mi nem olyanok vagyunk, akik az első nehézség után elpártolnak a játékosoktól. Ahogy mindig is mondtuk, ezután is a klub, az elnök, a szakmai stáb és a játékosok mögött állunk, hogy címeket szerezzünk, kupákat nyerjünk és a következő idénynek még erősebben vágjunk neki” – írták.

A PSG az éjszaka folyamán „a leghatározottabban” elítélte és „elfogadhatatlannak” nevezte „egyesek agresszív” viselkedését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik