BL: az UEFA kezében a Barca–Dinamo, már 13 hiányzó az ukránoknál

Vágólapra másolva!
2020.11.02. 15:06
null
Főhet a feje Lucescunak (Fotó: Árvai Károly)
A Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Dinamo Kijev a Barcelona otthonába látogat, ám az ukránoknál jelen pillanatban elsősorban a koronavírus állítja össze a csapatot, nem pedig Mircea Lucescu vezetőedző. A klubnál a múlt héten még csak két játékosnak lett pozitív a tesztje, mára azonban ez a szám kilencre nőtt, ráadásul három sérült mellett, és a Ferencváros ellen kiállított Szidorcsuk sem lesz bevethető szerda este. A Dinamo Kijev kapusainak kiesése miatt lehet, hogy az UEFA úgy dönt, máskor rendezzék meg a Barca elleni találkozót.

Komolyan letámadta a Dinamo Kijevet a koronavírus: a múlt héten még a Ferencváros otthonában vendégeskedő kijevieknél az akkori kettőről hétfőre kilencre nőtt a fertőzöttek száma. A klub hivatalos honlapja szerint a két kapus, Heorhij Buscsan és a Budapesten lehetőséget kapó Denisz Bojko, valamint a már a Fradi ellen sem szereplő Vitalij Mikolenko mellett Olekszandr Karavajev, Denisz Harmas, Mikola Saparenko, Tudor Baluta, Heorhij Citaisvili és Mikkel Duelund produkált legutóbb pozitív PCR-tesztet.

Rajtjuk kívül sérülés miatt nem számíthat Mircea Lucescu Olekszandr Timcsikre, Mikita Burdára és Volodimir Kosztevicsre sem, míg a Budapesten kiállított csapatkapitány, Szerhij Szidorcsuk eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára – igaz, ő azért elutazik a csapattal Barcelonába, mint a küldöttség tagja.

A legszűkösebb a kijevi helyzet a kapusok terén: miután Buscsan és Bojko személyében a felnőttkeret két tapasztalt, 20 évnél idősebb kapuvédője egyaránt pozitív mintát produkált, a gárda egészen fiatal tinikkel megy Barcelonába: a 18 éves Ruszlan Nescseret képviseli a rutint, hiszen a BL első két fordulójában ő ült a kijevi kispadon, míg az ukrán bajnokságban a hétvégén mutatkozott be a Dnipro elleni bajnokin. Rajta kívül a kijeviek második számú együttesének kapusa, a 19 éves Valentin Morhun, illetve az U19-es alakulat kapusa, a 17 éves Denisz Ihnatenko bevethető ezen a poszton.

Ukrán sajtóértesülések szerint a szakmai stáb több tagja is fertőzött, többek között Emil Caras, Lucescu segítője.

Kedd kora délután a Dinamo a hivatalos honlapján, valamint Facebook-oldalán is nyilvánosságra hozta a klub Barcelonába utazó 19 fős keretét. Ebből azonban kitűnik, hogy a csapat már át is billent az UEFA protokollja szabta határon: az Európai Labdarúgó-szövetség előírásai szerint ha egy csapat nem tud egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre legalább 13, A-listán nevezett játékossal – köztük legalább egy kapussal – felállni, akkor az UEFA dönthet úgy, hogy a meccsre másik időpontban kell sort keríteni.

A Dinamo alábbi keretében pedig ugyan pont 13 A-listás futballista van, ám nincs köztük kapus, így a kontinentális szövetség akármikor úgy határozhat, hogy más időpontban kell megrendezni a szerdára kiírt Barcelona–Dinamo Kijev találkozót.

A DINAMO KIJEV KERETE A BARCELONA ELLEN

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) – élőben az NSO-n!
21.00:FERENCVÁROS–Juventus (olasz) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 0 0 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 0 1 2–2 0 3
3. Dinamo Kijev 2 0 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS 2 0 1 1 3–7 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik