BL, B-csoport: a meccset és Shaw-t is elvesztette az MU

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.15. 22:44
null
A PSV fordított, és legyőzte a Manchester Unitedet (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjának 1. fordulójában a PSV hazai pályán 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet, a Wolfsburg pedig 1–0-ra megverte a CSZKA Moszkvát.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

PSV (holland)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (1–1)
Eindhoven,
Philips Stadion. V: Rizzoli (olasz)
PSV: Zoet – Arias, Bruma, Moreno, Brenet – Pröpper, Hendrix, Guradado (Schaars, 72.) – Narsingh, L. de Jong, Lestienne. Vezetőedző: Phillip Cocu
MU: De Gea – Darmian, Smalling, Blind, Shaw (Rojo, 24.) – Schweinsteiger, Herrera (Fellaini, 75.) – Young, Mata, Depay – Martial. Menedzser: Louis van Gaal
G: Moreno (45+2.), Narsingh (57.), ill. Depay (41.)

WOLFSBURG (német)–CSZKA MOSZKVA (orosz) 1–0 (1–0)
Wolfsburg,
Volkswagen Aréna. V: Moen (norvég)
WOLFSBURG: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Luiz Gustavo – Caligiuri (Guilavougi, 85.), Draxler, Kruse, Schürrle (Arnold, 76.) – Dost (Bendtner, a szünetben). Vezetőedző: Dieter Hecking
CSZKA MOSZKVA: Akinfejev – Mário Fernandes, V. Berezuckij, Ignjasevics, Scsennyikov – Tosics (Milanov, 78.), Wernbloom, Natho (Doumbia, 65.), Dzagojev – Musa, Eremenko. Vezetőedző: Leonyid Sluckij
G: Draxler (41.)

Pocsékul indult a meccs a „vörös ördögök” számára, hiszen Héctor Moreno belépője nyomán elveszítette balhátvédjét, Luke Shaw-t, aki kettős lábtörést szenvedett. „Köszönöm mindenkinek az üzeneteket, szavakkal nem lehet elmondani, mennyire sokkolt, ami történt. A visszatérésemhez vezető út most kezdődik el, erősebben térek vissza” – írta Twitterén a manchesteriek védője.

A játékrész hajrájában aztán örülhettek a vendégszurkolók, hiszen a nyári igazolás, Memphis Depay harmadik BL-meccsén a harmadik gólját is megszerezte. A 2006 és 2015 között éppen az eindhoveniek szolgálatában álló támadó parádés csellel két védőt is elküldött, mielőtt a kapuba talált, majd, ahogyan azt korábban már megígérte, megünnepelte a gólját (0–1).

Az első félidő nyolcperces ráadást hozott a szerencsétlen sérülést követően – valamint Moreno egyenlítő találatát, egy szöglet után fejelt kapura az eindhoveniek védője (1–1).

Egyórányi játékhoz közeledve már a hazaiak kerültek előnybe, Lestienne bal oldali beadása után Narsingh bólintotta a földre, onnan pedig a kapu bal oldalába került a labda. A „vörös ördögök” a legutóbbi három idegenbeli BL-csoportmeccsükön már hetedszer kapituláltak (2–1)!

A hajrában Martial gyengécske lövésével próbálkoztak a vendégek, de a házigazda előtt is akadtak lehetőségek, Lestienne löketét De Gea védte, Luke de Jong ziccere pedig fölé szállt.

A Wolfsburgban szintén betalált egy nyári szerzemény, de Julian Draxler „flipperezős” találata egyben sikert ért a csapatának – a CSZKA bánatára (1–0).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik