BL: az UEFA szerint idén a Barcáé lesz az aranyérem

Vágólapra másolva!
2017.02.14. 11:25
null
Idén (is) a Barcelona neve kerül fel a trófeára? (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megvizsgálta, hogy a közelmúlt trendjei alapján 2017-ben melyik csapat nyerheti meg a Bajnokok Ligáját.

 

Az UEFA tavaly ilyenkor – az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt – is elkészítette hasonló „tanulmányát”, s akkor telibe találta, hogy a 2015–2016-os idény végén a Real Madrid viszi haza a BL-serleget.

Az egyenes kieséses szakasz – amelyben immár csak tizenhat csapat érdekelt – kedden este veszi kezdetét.

A CSOPORTELSŐSÉG SZINTE ELENGEDHETETLEN A SIKERHEZ

A legutóbbi 11 BL-győztesből tíz csoportelső volt. Egyedül a 2010-es Internazionale jelenti a kivételt, amely a Barcelona mögött második lett kvartettjében.

Ezeknek a csapatoknak nem jelent jót mindez: Paris Saint-Germain, Benfica, Manchester City, Bayern München, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto, Sevilla

A BL-BEN NEM A VÉDELEM NYERI A TRÓFEÁT

A csoportkört a legkevesebb kapott góllal záró együttes még nem nyerte meg a BL-t 2003 óta (amióta a jelenlegi lebonyolítás érvényben van). 2009-ben például a későbbi győztes Barcelona védelme a 18. volt a rangsorban. Ugyanakkor olyan csapat sem nyert még, amely a csoportkörben legalább nyolc gólt kapott.

Ezeknek a csapatoknak nem jelent jót mindez: Juventus, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Benfica, Manchester City, Real Madrid

FONTOS A TAPASZTALAT

A mostani lebonyolítási rendszerben még nem jutott döntőbe olyan együttes, amely először kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé. 2006-ban a Villarreal közel járt hozzá, ám az elődöntőben az Arsenal egy góllal jobbnak bizonyult.

Ennek a csapatnak nem jelent jót mindez: Leicester City

HA EDDIG NEM GYŐZTÉL, TALÁN SOHASEM FOGSZ

A BEK/BL első 42 idényében 21 klub nevét vésték a trófeára, az azt követő 19 szezonban csak a Chelsea sikerének köszönhetően kellett újonc csapat nevét feljegyezni.

Ezeknek a csapatoknak nem jelent jót mindez: Arsenal, Atlético Madrid, Leicester City, Bayer Leverkusen, Manchester City, Monaco, Napoli, Paris Saint-Germain, Sevilla

Az UEFA összegzésként azt írja, a fentiek alapján június 3-án Cardiffban a Barcelona nyeri el a győztesnek járó serleget – igaz, nem lesz könnyű feladata, hiszen a legutóbbi öt BL-győztes egyike sem volt bajnoki címvédő hazájában abban az idényben, amelynek végén a magasba emelhette a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját...

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Kedd:

20.45: Benfica–Borussia Dortmund (Tv: Sport1)
20.45: Paris Saint-Germain–FC Barcelona (Tv: M4 Sport)
Szerda:
20.45: Real Madrid–Napoli (Tv: Sport1)
20.45: Bayern München–Arsenal (Tv: M4 Sport)
Február 21. kedd:
20.45 Manchester City–Monaco (Tv: Sport1)
20.45 Bayer Leverkusen–Atlético Madrid (Tv: M4 Sport)
Február 22. szerda:
20.45 Porto–Juventus (Tv: M4 Sport)
20.45 Sevilla–Leicester City (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik