BL: az UEFA elutasította a Real fellebbezését, marad a védő eltiltása

Vágólapra másolva!
2018.02.06. 11:20
null
Daniel Carvajal kihagyja a PSG elleni első meccset (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) helybenhagyta Daniel Carvajal, a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid spanyol védőjének kétmeccses eltiltását, így a 26 éves futballista nem játszhat a Paris Saint-Germain elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén.

 

 

Mint ismert, Carvajal a ciprusi APOEL elleni csoportmeccs 90. percében csak azután végzett el egy bedobást, hogy a játékvezető időhúzásért sárga lapot adott neki. Az UEFA szerint a madridi játékos szándékosan harcolt ki figyelmeztetést, mivel így harmadik sárga lapja miatt ki kellett hagyni a Borussia Dortmund elleni utolsó csoportmérkőzést (amelyen csapata továbbjutása már nem forgott veszélyben), így „tiszta lappal” várhatta volna az egyenes kieséses szakaszt.

A szövetség decemberben plusz egy meccsre eltiltotta a válogatott játékost. A Real Madrid fellebbezett az ítélet ellen, ám az UEFA keddi közleményében az áll, a fegyelmi bizottság elutasította a királyi gárda kérelmét. Zinédine Zidane, a fővárosi klub vezetőedzője így nem számíthat Carvajalra a PSG elleni BL-nyolcaddöntő február 14-i első felvonásán Madridban.

A címvédő Real Madrid jövő szerdán látja vendégül a francia élvonalban listavezető PSG-t, a visszavágó március 6-án lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik