210 perc gól nélkül – az Atlético tizenegyesekkel ment tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 20:39
null
Fernando Torres (jobbra) csereként beállva jól játszott, de gólt ő sem szerzett (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született gól az Atlético–PSV ütközetben, így tizenegyesekre került sor, amelyet hosszú párbaj végén az Atlético Madrid nyert meg (8–7), kiharcolva a továbbjutást.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Atlético Madrid (spanyol)–PSV (holland) 0–0 – 11-esekkel 8–7
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 0–0-s összesítéssel, 11-esekkel

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Az első mérkőzés 0–0-ja nem ígért sok jót erre a találkozóra. Ahogy az sem, hogy a PSV idegenbeli csapatként óvatosabban állt a találkozóhoz, az Atlético Madrid pedig előző 16 Bajnokok Ligája-mérkőzése közül 12-n nem kapott gólt.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Jan Oblak volt az a kapus, akiért Spanyolországban a legtöbb pénzt fizettek, valamint azt, hogy Jeroen Zoet, a PSV kapuvédője mutatta be a legtöbb védést ebben a BL-szezonban, teljesen jogos volt a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán gól, ha igen, akkor pedig mikor?

Helyzet legalább volt, de 15 perc elteltével Antoine Griezmann ajtó-ablak ziccerben a kapusba lőtt. A következő olyan szituációig, amire felkaphattuk a fejünket pedig az 58. percig kellett várnunk, ekkor Jürgen Locadia lőtt 15 méterről, a labda Oblak kezéről a bal kapufára pattant, onnan azonban nem a kapuba ment. Ráadásul hiába állt két PSV-s is a közelben, nem tudták eltalálni a labdát, a védők pedig felszabadítottak.

Az esetről hihetetlennek tűnő statisztikát közölt az OptaJose Twitter-oldala, amely szerint a PSV 2008 decembere óta nem lőtt kapufát a Bajnokok Ligájában! Akkor a Liverpool ellen volt peches az eindhoveni együttes.

A hazaiak nagy örömére Fernando Torres pályára lépett csereként a második félidő elején, nagy kedvvel futballozott, ám a 83. percben leadott lövése a kapufán csattant, Griezmann kísérletét meg fogta Zoet.

A hosszabbítás 30 perce hasonlóan eseménytelen volt, mint az előtte lévő 180-é (0–0), jó hír volt azonban, hogy ha máshonnan nem, legalább tizenegyesből láthatunk labdát a hálóban.

Láttunk is, méghozzá – a magabiztos, illetve szerencsés végrehajtásoknak köszönhetően – tizennégyszer. Egészen a nyolcadik körig nem volt hibázó, akkor Luciano Narsingh a lécet trafálta telibe, Juanfran viszont belőtte, így továbbjutott az Atlético Madrid!

A MECCS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Jeroen Zoet nem bírt a madridi ítéletvégrehajtókkal, a PSV az Atléticóval (Fotó: AFP)
Jeroen Zoet nem bírt a madridi ítéletvégrehajtókkal, a PSV az Atléticóval (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik