Saúl villant, az Atlético előnnyel utazik Münchenbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 20:35
null
Antoine Griezmann örül Saúl Níguez góljának (Fotó: Reuters)
Az Atlético Madrid 1–0-ra győzött hazai pályán Saúl Níguez szép góljával a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ATLÉTICO MADRID–BAYERN MÜNCHEN 1–0 (1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 52 127 néző. V: Clattenburg (angol)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Szavics, Filipe Luís – Saúl Níguez (Partey, 85.), Gabi, A. Fernández, Koke – Griezmann, F. Torres. Vezetőedző: Diego Simeone
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm, J. Martínez, Alaba, Bernat (Benatia, 77.) – Thiago Alcántara (T. Müller, 70.), X. Alonso, Ar. Vidal – Douglas Costa, Lewandowski, Coman (Ribéry, 64.). Vezetőedző: Pep Guardiola
G: Saúl Níguez (11.)

A Bayern München a 23. csapat, amely ellen az Atlético ebben a szezonban gólt szerzett. Csak a Villarreal és a PSV tudta lehúzni a rolót Simeone fiai előtt.
Az Atlético a legutóbbi 16 hazai BL-mérkőzéséből 14-en nem kapott gólt.
A madridi csapat mind a 17 olyan mérkőzését megnyerte, amelyen Sztefan Szavics a kezdőcsapatában kapott helyet.

Szokatlanul érezhették magukat a Bayern játékosai az első tíz percben, hiszen nem ők birtokolták többet a labdát. Az igazi bajt azonban az jelentette számukra, amikor a 11. percben nem tudták elvenni a labdát Saúl Nígueztől, az Atlético középpályása ugyanis előbb lerázta magáról Thiago Alcántarát, túljutott Xabi Alonsón és Juan Bernaton is, majd David Alabával szemben egy cselt megcsinálva a hosszú alsóba tekert. Világklasszis mozdulatsor volt. 1–0

A gól után a Bayern átvette az irányítást, a madridiak kapuját védő Jan Oblaknak többször is közbe kellett avatkoznia, de egyenlíteni nem tudott a vendégcsapat. A hazaiak közben persze nem tettek le előnyük növeléséről, az első fél óra végén Antoine Griezmann közeli lövésénél kellett résen lennie Manuel Neuernak.

A második félidő elején kétszer is nagyon közel került a Bayern a gólhoz, de Alaba távoli lövésénél a kapufa hárított, Martínez szöglet utáni fejesére pedig Oblak ért le a gólvonalon.

Tovább nőtt a bajorok nyomása, az Atlético csak másodpercekre tudta megtartani a labdát. A védelme azonban a sérült Diego Godín nélkül is állta a sarat, Pep Guardiola be is cserélte Franck Ribéryt és Thomas Müllert, akiket csak a Bayern kispadjára nevezett.

A 74. percben mégsem ők, hanem Fernando Torres került gólhelyzetbe. Végigvezette a németek térfelén a labdát egy kontratámadás során, leheletfinom cselt követően pedig jobb külsővel lőtt, de a jobb oldali kapufát találta telibe. Guardiola ijedtében pályára küldte a középső védő Mehdi Benatiát is.

A hosszabbításban éppen a marokkóinak volt még lehetősége, de a rendkívül magabiztos Oblak az ő fejesét is védte, így az Atlético jó helyzetből várhatja a jövő keddi visszavágót.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik