Gálázva ment tovább a Bayern, életben maradt az Arsenal

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 20:34
null
Özil fejesével tört meg a jég, az Arsenal simán legyőzte a Dinamo Zagrebet (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 5. fordulójában a Bayern München az Olympiakoszt, az Arsenal a Dinamo Zagrebet ütötte ki hazai pályán. A bajorok továbbjutottak a csoportból, az „ágyúsok” reményei pedig életben maradtak az utolsó forduló előtt.

 

Az „ágyúsok” mintha kicsit belealudtak volna a meccsbe, a horvátok rögvest a meccs elején támadólag léptek fel, de a szögleteket nem követte igazán nagy helyzet. A hazaiak a hetedik percben adtak először életjelet, akkor Cazorla lőtt közelről a léc fölé, majd jó darabig a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A jég az első fél óra végén tört meg, egy mintaszerű kontra végén Alexis Sánchez beadását Özil előrevetődve fejelte a kapuba, majd kisvártatva a chilei támadó is betalált, Monreal centerezését passzolva közelről a hálóba (2–0).

Még az első félidőben Özil szerezhetett volna két újabb gólt, majd a fordulást követően Eduardo Cazorla és Giroud lehetőségét is hárította, meccsben tartva a vendégeket. Egészen a 69. percig, amikor eldőlt a meccs: Campbell a jobb szélről középre húzott, parádésan szöktette Alexis Sánchezt, aki a kapus mellett elhúzva a kapuba lőtt. 3–0

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, az Arsenal így a Bayern sikerének köszönhetően életben tartotta továbbjutási esélyét – az utolsó fordulóban az Olympiakosz otthonában legalább két góllal kell nyernie, vagy egy góllal, de legalább három szerzett találattal.

Gálázott és továbbjutott a Bayern München (Fotó: Action Images)
Gálázott és továbbjutott a Bayern München (Fotó: Action Images)

 

Villámrajtot vett a Bayern, amely mindössze húsz perc alatt padlóra küldte az Olympiakoszt. A 8. percben Jérome Boateng távoli löketét még védte Roberto, ám a labdát nem ütötte eléggé oldalra, így a balösszekötő helyén érkező Douglas Costa ismételhetett: egy igazítás után kilőtte a kapu bal oldalát (1–0). A 16. percben Kingsley Coman távoli lövése elakadt a tizenhatoson feledkező társban, Robert Lewandowskiban, aki gyorsan reagált, és higgadtan értékesítette a ziccert (2–0).

Megroggyant a görög csapat, nem is kerülhette el, hogy a 20. percben újabb gólt kapjon. Coman 12 m-ről rosszul találta el a labdát, amely így lett jó a túloldalon Arjen Robbennek, aki okosan középre fejelt, és a gólvonaltól pár lépésre helyezkedő Thomas Müllernek már nem okozott gondot az üres kapuba passzolnia (3–0).

A második félidő elején emberelőny formájában némi reménysugár csillant az Olympiakosz számára – Holger Badstubert állították ki könnyű síppal –, de az ígéretes helyről elvégzett szabadrúgást az 53. percben mindjárt elpuskázták a vendégek. A 70. percben Coman hozzájutott a megérdemelt góljához, bestukkolta a Thomas Müller által már továbbfejelt beívelést. 4–0

Üröm az örömben: a kapujából kilépő Roberto közben lekevert egy sallert a gólszerzőnek, akit rövid ideig ápolni is kellett. Üröm az örömben 2.: Robbent fél óra játék után le kellett cserélni, de sérülése az első beszámolók szerint nem súlyos.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Arsenal–Dinamo Zagreb 3–0
(Özil 29., A. Sánchez 33., 69.)
Bayern München–Olympiakosz 4–0 (Douglas Costa 8., Lewandowski 16., Th. Müller 20., Coman 70.)

6. FORDULÓ (december 9.)
Dinamo Zagreb–Bayern München
Olympiakosz–Arsenal

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 4 0 1 17–3 +14 12
2. Olympiakosz 5 3 0 2 6–10 –4 9
3. Arsenal 5 2 0 3 9–10 –1 6
4. Dinamo Zagreb 5 1 0 4 3–12 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik