Duplán tört meg a Messi-átok, nagy bajban az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.23. 20:37
null
Messinek emiatt sem lesz többet álmatlan éjszakája – kétszer is bevette Cech kapuját (Fotó: Action Images)
A Barcelona – minden bizonnyal – már Londonban eldöntötte a továbbjutás kérdését. Lionel Messi megtörte átkát Petr Cech ellen, kétszer is bevette a cseh kapuját, így az Arsenal nagy bajba került a továbbjutás kérdését illetően.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ARSENAL (angol)–BARCELONA (spanyol) 0–2
London, Emirates Stadion, 59 000 néző. V: Cakir (török)
ARSENAL: Cech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (Flamini, 82.) – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 50.), Özil, A. Sánchez – Giroud (Welbeck, 72.). Menedzser: Arsene Wenger
BARCELONA: Ter Stegen – D. Alves, Piqué, Mascherano, J. Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
G: Messi (71., 83. – a másodikat 11-esből)
A visszavágót március 16-án rendezik.

KATTINTSON IDE A TALÁLKOZÓ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁÉRT!

Meglepetések nélküli kezdőcsapatokkal vágtak neki a felek a találkozónak. A 32 mérkőzés óta veretlen Barcelona idegenben is irányította már az elejétől a mérkőzést, de az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor előbb Aaron Ramsey, majd Olivier Giroud lövését kellett blokkolniuk a gránátvörös-kékeknek.

Sőt az első ziccer is az Arsenalé volt, ám Alex Oxlade-Chamberlain a földön fekvő Marc-André ter Stegenbe bombázta a labdát ahelyett, hogy a kapu bármelyik másik pontját választotta volna…

Bő fél óra elteltével nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Barca, Lionel Messi laposan akarta elrúgni, kísérlete azonban inkább úgy nézett ki, mint amikor egy számítógépes játékban a lövés helyett a passzt nyomja meg az ember. Az első félidő végén pedig Dani Alves jobb oldali beadása után Luis Suárez szabadon fejelhetett, de nem találta el a kaput.

Hiszik vagy sem, a Barcelona az egész első félidőben nem találta el a kaput. Amióta Luis Enrique a katalánok vezetőedzője, Bajnokok Ligája-mérkőzésen ilyen sohasem történt meg a Barcával.

Gyorsan elfelejtette volna híveivel ezt a csúfságot a Barca, ám Neymar ziccerben Petr Cechbe lőtte a labdát. A 60. percben az Arsenal is rontott, Giroud fejesét védte bravúrral Ter Stegen.

A Barcelona legutóbbi 36 európai kupameccsén nem született 0–0-s döntetlen. Most sem. Neymar kényszerítőzött a bal oldalon Suárezzel, végül a brazil tört előre, és a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd a túloldalon érkezőLionelMessi elé tálalt, aki az átvétellel elfektette Cechet, és a szinte üresen tátongó kapuba helyezett (0–1).

Messi hatszor lépett pályára Petr Cech ellen, de eddig egyszer sem tudott gólt rúgni a rutinos kapusnak. Egészen pontosan 9 órát és 5 percet futballozott úgy az argentin, hogy nem talált be a csehnek.

Ha egy üzlet egyszer beindul… A 78. percben Suárez eldönthette volna a továbbjutást, de ordító ziccerben a kapufára lőtt. Megtette helyette Messi. A 83. percben az egy perccel korábban csereként beálló Mathieu Flamini rúgta fel az argentint a tizenhatoson belül. A sértett maga végezte el a büntetőt, és nem hibázott, a jobb alsóba lőtt (0–2).

Messi 545 percig nem tudott gólt szerezni Petr Cech ellen. Aztán 12 perc alatt kettőt vágott neki. Az Arsenal ellen viszont mindig ment a támadónak, nyolcadszor vette be az „ágyúsok” kapuját, csak a Milanéba lőtt ilyen sokat (szintén nyolcat).

Az Arsenal 2010 óta nem jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Vélhetően, ezúttal sem fog sikerülni neki – a Barcelona valószínűleg már idegenben eldöntötte a továbbjutás kérdését.

ARSENAL–BARCELONA 0–2


KATTINTSON IDE A TALÁLKOZÓ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁÉRT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik