BL: Ancelotti szerint visszatért CR, Di Matteo hisz abban, hogy hinni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.18. 23:12
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a címvédő spanyol Real Madrid Cristiano Ronaldo fejes góljával és Marcelo elképesztő bombájával 2–0-ra nyert a német Schalke otthonában, így sorozatban a 10. BL-meccsét nyerte meg, és fél lábbal már a negyeddöntőben érezheti magát. A Baselt irányító Paulo Sousa szerint a szezon legrosszabb játékával ikszeltek a Portóval (1–1).

 

 

SCHALKE–REAL MADRID

„A rosszabb bajnoki eredmények után éppen ilyen mérkőzésekre van szükségünk, de minden sikerért meg kell dolgozni. Ma jól játszottunk, jó szellemiséggel – értékelt a vendégmester Carlo Ancelotti. – Cristiano Ronaldo visszatért: jól ment neki, gólt lőtt és gólpasszt adott. Nem volt túl mozgalmas a mérkőzés, a Schalke túlságosan is visszaállt védekezni. Igyekeztünk a széleken támadni, ez látszott is, de a sebességgel már gondok akadtak. Az első gól után kézben tartottuk a dolgokat, és aztán is értékesítettük lehetőségünket. Azért meglepődtem kissé, hogy Marcelo jobbal betalált, ritkán történik ilyen. Gareth Bale is jól teljesített, végre megfelelő a fizikai állapota. Rossz volt a pálya talaja, ez minden támadónak gondot okozott. Egyébként ugyanolyan nyomás alatt vagyunk, mint tavaly. Akkor nyerni kellett a La Décima miatt, de most is nyernünk kell.”

Az olasz mester kitért Pepére, mondván, nagyon fontos, hogy visszatért a portugál, mert tekintélyt parancsol a pályán és irányítja a védelmet; Lucas Silva pedig szerinte csodálatos egyéniség, aki ha nem is parádézott, de most volt először kezdő a Realban, és egyre javul erőnléte.

„A BL-ben bármi megtörténhet, jó mérkőzést játszottunk, tudtuk, hogy keményen kell dolgoznunk – értékelt a csodagólt szerző Marcelo. – Keményen harcoltunk, a Schalke jó csapat, remekül teljesített most is, de megszereztük az előnyt. Ám semmi nem dőlt el még. Ez olyan volt számunkra, mint egy döntő, a Real mindig a halálig megy, minden mérkőzésen. Jó mérkőzés volt, úgy gondolom belülről, élveztük is, nyertünk is. Gólomat nemrégiben született unokaöcsémnek ajánlom. Cristiano Ronaldo nincs nagyon ráakadva, hogy mikor nem szerez gólt, tehát nem különösebben fontos neki, hogy most betalált.”

„Nem vagyunk a legjobb formában, de szerintem teljesen normális, ha akadnak hullámvölgyek. Sok jó futballistával bírunk, és mindannyian a csapatot szolgáljuk. Nem kezdtük jól az évet, de sokat beszélgetünk arról, hogyan lehetnénk még jobbak. Ronaldo már teljesen rendben van, boldog és bátorítja csapattársait. Ezt kértük tőle: sugározza a boldogságot csapattársai felé” – adott betekintést Pepe abba, hogy CR-nek nemcsak a gólszerzés a feladata, hanem a reiki is.

„Nagyon nehéz visszavágó vár ránk Madridban – sóhajtott a lefújás után a hazaiak szintén olasz edzője, Roberto Di Matteo. – A futballban azonban minden lehetséges, ebben kell hinnünk. Jó kis meccset vívtunk most, de soha nem egyszerű a Reallal megmérkőzni. Ha egyenlítünk, amikor a lécet lőttünk, talán egészen másképpen ért volna véget a találkozó… Hogy mi volt a minőségbeli különbség a két csapat között? A Realnak volt három helyzete, és ezekből két gólt szerzett.”

Az olasz készséggel elismerte, hogy sokkal jobban akartak játszani, de nem adott nekik erre teret a Real, elszántabban szerettek volna harcolni – ám volt helyzetük a kapufán kívül is, és megérdemelték volna, ha betalálnak, és szorosabb lesz az eredmény.

„Először is: nagyon boldog vagyok, hogy bekerülhettem a csapatba, elképesztően ideges voltam, amikor pályára léptem. Szerencsére jól sikerült az első labdaérintésem, ez fellelkesített. Amikor eltaláltam a lécet, azt kívántam, bárcsak bement volna a labda.” A Schalke fiatal támadója, Felix Platte még a lefújás után is meg volt illetődve.

„Nagyon nagy nap volt ez számomra, de szerettem volna kapott gól nélkül letudni ezt a találkozót. Nem sikerült” – szomorkodott a rutinosabb társai sérülése miatt lehetőséget kapó tizenéves kapus, Timon Wellenreuther.

BASEL–PORTO

Paulo Sousa, a Basel vezetőedzője a játékukkal egyáltalán nem volt megelégedve, éppen ezért örült annak, hogy az 1–1-es döntetlennel megmaradt az esélyük a továbbjutásra.

„Szerintem a szezon legrosszabb játékát nyújtottuk – értékelt önkritikusan a portugál szakember. – Az első húsz percben okoztunk nekik problémákat, utána viszont nem vállaltunk elég kockázatot. Örülök az eredménynek, mivel reményt ad a visszavágóra. Hiszek benne, hogy Portugáliában sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek."

„Az első félidőben egy nagyon jó Baselt láttam, amely kitűnően kontrázik – dicsérte ellenfelüket a Portót irányító Julen Lopetegui. –Kihasználták egyetlen lehetőségüket, mi pedig még nehezebb helyzetbe kerültünk. A folytatásban mi domináltunk, de nagyon nehéz mérkőzés volt. Összességében bosszantó lett volna, ha kikapunk. Idő kellett, hogy feldolgozzuk az érvénytelenített gólunkat. A bázeli González egy pont rá jellemző gólt lőtt nekünk. Az ilyen helyzeteket keresi, tudtuk róla, mégsem tudtuk megállítani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik