BL: Ambrosini szerint nem nőttek fel a feladathoz

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 22:58
Kedd este a Camp Nouban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Barcelona hamar ledolgozta az AC Milan ellen idegenben összeszedett kétgólos hátrányát, majd még kettőt vágott. A 4–0-s hazai győzelem a katalánok továbbjutását jelentette a visszavágón rendkívül indiszponált olaszok ellen. A mérkőzés után az olaszok csapatkapitánya önkritikusan értékelt, a hazaiak alig láttak az örömtől.

„A szurkolók fantasztikus támogatást nyújtottak nekünk, mindig is hittek bennünk – így a lefújást követően David Villa, a Barcelona gólt szerző, majd hatalmas tapsvihar közepette lecserélt támadója. – Tudták, hogy győzünk, és a végén értük is mentünk előre. Egy ilyen csodálatos éjszaka után minden rosszat elfelejt az ember, egy ilyen győzelem után mindegy, kit kapunk a következő körben.” David Villa, a Barcelona gólt szerző, majd hatalmas tapsvihar közepette lecserélt támadója. – Tudták, hogy győzünk, és a végén értük is mentünk előre. Egy ilyen csodálatos éjszaka után minden rosszat elfelejt az ember, egy ilyen győzelem után mindegy, kit kapunk a következő körben.”

„Szerencsénk volt, hogy hamar betaláltunk, ez sokat segített – nyilatkozta a kifogástalanul futballozó Gerard Piqué, a Barcelona védője. – Remek hangulatot teremtettek a nézők, a szurkolók tudták, szükségünk van rájuk. Értük játszottunk. A mérkőzés elejétől fogva jobbak voltunk, mint a Milan, és bíztunk önmagunkban. Szerencsére elegendő gólt rúgtunk a továbbjutáshoz.”

„Nagyon fontos győzelem volt. Jól védekeztünk, megmutattuk, hogyan tudunk futballozni. A következő körben is ezt a mentalitást szeretnénk felvillantani” – mondta a negyedik gólt szerző, előtte hatalmasat mentő (azzal a góllal a Milan mehetett volna tovább) Jordi Alba, a Barcelona balhátvédje.

„Nem nőttünk fel ma este a feladathoz, el akartuk kerülni, hogy korán gólt kapjunk, de nem sikerült – kesergett a lefújást követően a Barcelona ellen 10. alkalommal pályára lépő Milan-csapatkapitány, Massimo Ambrosini. – Reméljük, sokat tanulunk ebből a mérkőzésből, mert jövőre vissza akarunk térni ebbe a sorozatba. Most már a hazai bajnokságra kell koncentrálnunk, hogy újra itt legyünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik