BL: „Alexis elhivatott játékos, akivel időnként elszalad a ló”

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 09:50
Hatalmas vihart kavart Angliában, hogy a hétvégén Arsene Wenger nem tette be a kezdőcsapatba Alexis Sánchezt, az Arsenal legeredményesebb és talán legjobb képességű futballistáját. A chilei csereként aztán beállt a Liverpool ellen, de akkor már 2–0-ra vezettek a végül 3–1-re nyerő „vörösök.”

A keddi, Bayern München elleni BL-meccsre nem nagyon kellett pihentetni Sánchezt, hiszen az 5–1-es vereséggel záruló első mérkőzés után lefutottnak tetszik a párharc. Wenger nem is ezzel takarózott a lefújást követően, taktikai húzásként indokolta kihagyását, ami hatalmas baklövésnek bizonyult. Már ha ez van a háttérben. Sajtóértesülések szerint ugyanis a meccs előtti napon a támadó dühösen levonult a pályáról edzés közben, majd az öltözőben összeszólalkozott csapattársaival.

Úgy fest, a 28 éves futballista gyakran elégedetlen társaival, a Bayern elleni mérkőzésen többször hajtotta, hergelte társait, hogy támadják le a münchenieket, szemlátomást frusztrált volt egy-egy rosszul végigvitt akció után. A mentalitása éles ellentétben állt például a keddi visszavágót betegsége miatt kihagyó Mesut Özilével, aki Münchenben motiválatlannak tűnt, csak kóválygott a pályán, igaz, teljesen más habitusú fickó, mint Sánchez.

„Nem tudok Sánchez kifakadásáról, nem történt semmi– reagált Arsene Wenger az állítólagos balhéra. –Megértem, hogy valamivel meg kell tölteniük a lapokat, tiszteletben tartjuk. Alexis elhivatott játékos, akivel időnként elszalad a ló, előfordul az ilyesmi. Normális a kapcsolatom vele, akárcsak a többi játékossal. Tizenöt hónap van hátra a szerződéséből, a jövője rajta múlik.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

20.45: Arsenal–Bayern München (Tv: Sport1)
Az első mérkőzésen: 1–5
20.45: Napoli–Real Madrid (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik