BL: a Real-védő „suárezezett”? Harapás miatt büntethet az UEFA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 07:58
null
Carvajal beleharapott Mandzukicba? (Fotó: El Mundo Deportivo)
Luis Suárez négy hónapos eltiltást érő esete után újabb harapásos incidens van kilátásban? A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a 0–0-ra  végződő Atlético Madrid–Real Madrid összecsapáson Daniel Carvajal és Mario Mandzukic került összetűzésbe. Az érintett két játékos tagadta a harapást.

A felvételen látható, az Atléticót erősítő Mandzukic kézzel belekapaszkodott a Realban szereplő Carvajal mezébe, aki dühében gyomron csapta a horvát csatárt. A spanyol lapok szerint az ütés előtt Carvajal beleharapott Mandzukic kezébe, s elképzelhető, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) eltiltja a királyi gárda jobbhátvédjét.

„Nem tisztem megítélni az esetet. Ha az UEFA megvizsgálja a felvételeket és szabálytalanságot fedez fel, közbe kell avatkoznia” – idézi az AS napilap Gabit, az Atlético Madrid csapatkapitányát.

„A meccs után hallottam, hogy harapással vádolnak. Szeretném tisztázni, nem haraptam bele senkibe, s nem is szándékoztam” – írta Carvajal saját Twitter-oldalán a találkozó után, amit a nap folyamán megerősített a horvát támadó is.

„A tegnapi mérkőzés nagyon kemény volt, mindkét csapat maximálisan küzdött. Velem viszont nem történt semmi vitatható, nem haraptak meg, nem történt semmi” – jelentette ki határozottan Mandzukic, elejét véve így a további találgatásoknak, esetleges, videofelvételek utáni fegyelmi vizsgálatoknak.

Érdekesség, Milorad Mazsics játékvezető nem látta az incidenst, s így elmaradt a sárga – vagy piros – lapos figyelmeztetés. Mandzukic egy sárgát kapott a mérkőzésen (még korábban, egy másik szituáció miatt), Carvajalt egyszer sem kellett színes kártyával figyelmeztetni – jobban mondva nem került rá sor.

Mint ismert, a 2014-es brazíliai világbajnokságon az uruguayi Luis Suárez beleharapott Giorgio Chiellini vállába, amiért a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) négy hónapra eltiltotta.

CARVAJAL MEGHARAPTA MANDZUKICOT?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik