BL: a 80. percig húzta a BATE az öngóllal, felállt a Celtic

Vágólapra másolva!
2014.08.20. 22:38
null
Ikszelt, de így sem szomorkodhat a DVSC-t kiejtő BATE (Fotó: uefa.com)
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének utolsó állomásán, a rájátszás első mérkőzésén a DVSC-t kiejtő fehérorosz BATE Boriszov egészen a nyolcvanadik percben vezetett, végül azonban kis híján vereséget szenvedett Szlovákiában. A 6–1-es búcsú után bekapcsolódó Celtic talpra állt; idegenben tudott nyerni a Zenit és a Porto is.

SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–BATE (fehérorosz)

A BATE Boriszov, ha már a ráadásban szerzett gólnak köszönhetően kiejtette a DVSC-t az előző körben, szeretne élni a lehetőséggel, s feljutni a főtáblára. A fehéroroszok szerencséje tovább folytatódott, s a Slovan Bratislava elleni meccsen egy öngólnak köszönhetően szerezték meg a vezetést a 44. percben. Jablonsky egy bal oldali beadás után parádésan lőtt a saját kapujának jobb alsójába.

A találkozó a szlovákoknál volt, így az esetleges 1–0-s fehérorosz győzelem igen kedvező helyzetbe hozta volna BATE-t. De nem maradt így, Vittek ugyanis a 80. percben át tudta venni a labdát a boriszovi védők között, és igen fontos gólt szerzett. Izgalmas visszavágóra van kilátás.

AALBORG (dán)–APOEL (ciprusi)

A 12 fős dán élvonalban öt forduló után a hetedik helyen álló Aalborg nem várt sokat, már a 16. percben előnybe került ciprusi ellenfelével szemben, méghozzá az első kapura lövésből. Egy középre gurított labdára a 21 esztendős Nicolaj Thomsen érkezett, majd passzolt a kapuba kiszorított szögből. Ezt követően ráültek az eredményre a dánok, a végén azonban mégsem örülhettek, ugyanis a fordulás után jött Vinícius Oliveira, és egy közeli bombával beállította az 1–1-es végeredményt, amelynek érthetően a ciprusiak örültek jobban.

MARIBOR (szlovén)–CELTIC (skót)

A Legia Warszawa elleni hihetetlenül szerencsés továbbjutás után a Celtic is a csoportkörbe szeretett volna jutni. A skótokat ugyan a pályán bucira verte a lengyel csapat (6–1-es összesítés...), de Bartosz Bereszynski jogosulatlan szerepeltetése miatt végül a zöld-fehérek jutottak tovább.

A Celtic ezúttal McGregor góljával már a hatodik percben megszerezte a vezetést Mariborban, amit nyolc perccel később Bohar egalizált. A „maradék" 75 percben már nem született újabb gól – Skóciában akár ki is harcolhatják a csoportkörbe jutást a zöld-fehérek.

Az 1–6-ot kiheverte a Celtic (Fotó: Action Images)
Az 1–6-ot kiheverte a Celtic (Fotó: Action Images)

LILLE (francia)–PORTO (portugál)

Új igazolásai közül ott volt a Porto kezdőjében a vb-n a holland válogatott alapembereként szereplő Bruno Martins Indi és a Real Madridtól kölcsönvett Casemiro is. A Lille egész mérkőzésen szerette volna elkerülni, hogy otthon gólt kapjon, az első félidőben ez sikerült is, 0–0-val fordultak a felek. A 61. percben azonban megszerezte a vezetést a vendég csapat, egy szép támadás végén Héctor Herrera talált be. Bár a végén egyenlíthetett volna a Lille, a Porto a fontos idegenben szerzett góljával és győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé.

STANDARD LIEGE (belga)–ZENIT (orosz)

Hamar előnybe került idegenben is a Zenit, a 16. percben Hulk adott okos passzt Oleg Satovnak, aki nyolc méterről a kapuba talált. 1–0-s első félidő után a második játékrészben nagyon be szeretett volna találni a Standard, ám ez annak ellenére sem sikerült, hogy a belga szurkolók kiváló hangulatot teremtettek. A Zenit esetében ugyanazt lehet mondani, mint a Portónál: nagyon fontos gólt és győzelmet szerzett idegenben az orosz csapat.

BAJNOKOK LIGÁJA, RÁJÁTSZÁS, 1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Slovan Bratislava (szlovák)–BATE (fehérorosz) 1–1 (Vittek 80. ill., Jablonsky 44. – öngól)
Aalborg (dán)–APOEL (ciprusi) 1–1 (Thomsen 16., ill. V. Oliveira 54.)
Maribor (szlovén)–Celtic (skót) 1–1 (Bohar 14., ill. McGregor 6.)

NEM BAJNOKI ÁG
Standard Liege (belga)–Zenit (orosz) 0–1 (Satov 17.)
Lille (francia)–Porto (portugál) 0–1 (H. Herrera 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik