BL: szuperlatívuszokban beszélnek a Bayernről a németek

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 23:27
Fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a német labdarúgócsapat, a Bayern München, amely a nyolcaddöntő első felvonásán idegenben két góllal nyert az Arsenal ellen.

„A mérkőzés zömében elképesztő teljesítmény nyújtottunk Európa egyik topcsapata ellen. Nem tartott sokáig a mérkőzés azon szakasza, amikor jobb volt az Arsenal, és akadt néhány helyzete. Ezt azért nem lehetett elkerülni” – értékelt a lefújást követően Toni Kroos.

„Az egész csapat fantasztikusan teljesített, és én is megtettem a magamét. Komolyan, szóhoz sem jutok…” – így Thomas Müller, akit az UEFA megválasztott a mérkőzés emberének.

„Jelen pillanatban nagyon magas szinten vagyunk, jó a keretünk és az előző évhez képest ismét fejlődtünk. Ma este nagy lépést tettünk a negyeddöntő felé, de ettől még továbbra is koncentráltan kell futballoznunk. Az Arsenaltól erős kezdésre számítottunk, különösképp a mögöttük álló szurkolók biztatásának köszönhetően. Erre figyelmeztettük is egymást. Szerintem nagyszerűen szerepeltünk és nyilván a kétgólos előnynek köszönhetően jó helyzetből várhatjuk a visszavágót” – mondta a csereként beálló Arjen Robben.

Megszólalt Lukas Podolski, az egykori bayernes is, aki megtörte honfitársai remek sorozatát, hiszen a müncheniek az idén még nem kaptak gólt.

„Az eredmény önmagáért beszél, nincs mit megmagyarázni. A Bayern az első félidőben nagy nyomás alá helyezett minket, de a fordulás után képesek voltunk mi is helyzeteket kialakítani. Két góllal kikaptunk idehaza, innen nehéz lesz továbbjutni. Hülye kis gólokat kaptunk most, ennek nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta a Bayernben egykoriban a hozzá fűzött reményeket be nem váltó csatár.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik