nemzetisport.hu 2014.02.17 13:59 Frissítve: 2014.09.18 02:21

BL: A Man. City sohasem lesz Barcelona - Dani Alves

Hangzatos kijelentéssel operált Dani Alves, a Barcelona labdarúgója. A brazil légiós a Manchester City elleni keddi BL-ütközet előtt – a két klub a nyolcaddöntő első játéknapján találkozik – azt találta mondani, hogy az angol klub sohasem lesz Barcelona.

 

„A Manchester Citynek nagyon jó játékosai vannak, de sohasem lesz Barcelona. Ez egy modern klub, amely a nagy szerződtetésekre épült – jelentette ki Dani Alves. – Ezzel szemben a Barcelonának történelme van, és egy olyan alapra épül, amelynek sokéves múltja van. A klub a mai sikereit annak a képzésnek köszönheti, amely a La Masíát világhírűvé tette. Azt hiszem, ez az az út, amelyen a világ minden futballklubja szeretne járni.”

A múltbeli és a filozófiabeli különbségek ellenére a védő tisztában van vele: nehéz párharc vár övéire.

„Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az ellenfélnek minden posztra nemzetközi szinten is jegyzett futballistáik vannak, és nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy továbbjussunk a klub számára oly' fontos sorozatban. A City nem egy könnyű ellenfél, de a Barcelona futballistái még idegenben sem tudnak döntetlenre játszani, a győzelem a célunk!"

A két együttes küzdelmén túl több érdekes párharcot követhetünk figyelemmel, elég ha az irányító, illetve a befejező embereket, amúgy nem mellékesen honfitársakat nézzük. A spanyol párost David Silva, illetve Andrés Iniesta, az argentint Sergio Agüero – ő sérülése miatt az első meccset nagy valószínűség szerint kihagyja –, illetve Lionel Messi jelentheti.

De van rajtuk kívül is említésre méltó páros, nevezetesen Yaya Touré és Sergio Busquets. Az elefántcsontparti barcelonai időszakában védekező középpályásként kapott lehetőséget, de a támadások kivitelezése másokra várt. Ellentétben a Man. Citynél, ahol bátran bekapcsolódhat a támadásokba, és második hullámban érkezve gólérzékenységét is rendre megvillantja. Barcelonai időszakában Pep Guardiola megosztotta a terhelést Yaya Touré és Sergio Busquets között, akiben nincsenek olyan jellegű ambíciók, mint az elefántcsontpartiban. Őt aztán maximum szabadrúgásoknál, vagy szögleteknél látjuk az ellenfél kapuja előtt, támadást kísérve aligha.

2017.06.20 18:28:37

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

BL- és UEFA-kupa/El-csoportkör a Fradinál és a DVSC-nél, utóbbinak még a kupatavasz is összejött.

2019.06.17 18:11:15

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A döntőt 2020. május 30-án az isztambuli Olimpiai Stadionban rendezik meg.

2019.06.02 11:21:46

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Megtanulták a pragmatizmust: a szenvedély és a rohanás ereje után a Pool a kontroll erejét is elsajátította.

2019.06.01 20:09:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az egyiptomi támadó korán vezetést szerzett, a hajrában Origi is betalált a Tottenham kapujába.

2019.05.31 10:14:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szubjektív felvezetés a Bajnokok Ligája-döntő előtt: érvek a leendő győztes mellett.