BL: A Liverpool nekiesik a Real Madridnak – Bogdán Ádám

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.26. 11:53
A Liverpool kötelékéhez tartozó Bogdán Ádám szerint győzelmi eséllyel indulnak harcba szombat este a „vörösök” a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, a Real Madrid ellen.

A helyszínen nézi meg a Bajnokok Ligája-döntőt Bogdán Ádám, aki 2015 óta a Liverpool kötelékéhez tartozik. A súlyos térdsérüléséből nemrégiben felépülő, harmincéves, hússzoros válogatott kapus izgatottan, de legalább ennyire optimistán várja a Real Madrid elleni finálét.

„Az biztos, hogy a Liverpool visszatért az őt megillető helyre, az európai klubfutball legszűkebb elitjébe" – mondta a BL-döntővel kapcsolatban a Nemzeti Sport megkeresésére Bogdán Ádám.

„A jelenlegi Real Madrid nyilván tapasztaltabb együttes a Liverpoolnál, mégis azt gondolom, az angolok győzelmi eséllyel lépnek pályára a címvédő ellen.
– folytatta a kapus. – Hogy Jürgen Klopp emberei nekiesnek-e a Realnak? Szerintem igen, rögtön a mérkőzés elején, a kérdés inkább az, hol kezdik el a letámadást. A Pool a Portót, a Manchester Cityt, legutóbb pedig a Romát búcsúztatta a kiesés szakaszban, mindegyik párharcban sok gólt szerzett, de ami szombaton vár rá, az minden eddigit fölülmúl – ilyen erős csapattal ugyanis még nem találkozott a szezonban. Kíváncsian várom, melyik együttes tudja jobban kipasszolni riválisát a támadóharmadban, szerintem ez lesz a döntő faktor."

Válogatott játékosunk tippelésre is vállalkozott, ha igaza lesz, bizonyosan jól szórakozunk szombat este: „Látványos mérkőzésre számítok. A tippem? A rendes játékidő három hárommal zárul, végül tizenegyespárbaj dönt a trófea sorsáról. Remélem, a Liverpool javára."

Ami a kapus jövőjét illeti, 2019 nyaráig érvényes a szerződése a „vörösöknél", de nem biztos, hogy addig marad. „Ilyenkor, a nyári átigazolási időszak előtt szokták mondani, hogy bármi megtörténhet. Felépültem a térdsérülésemből, egészséges vagyok, számomra az a legfontosabb, hogy védjek" – mondta Bogdán Ádám.

2013 óta Bogdán a második magyar játékos, akinek aktuális klubja BL-döntőt játszik, öt éve, az akkor a Dortmund kötelékébe tartozó Bajner Bálint szurkolhatott klubtársainak a Bayern elleni, 2–1-re elveszített finálé helyszínén (a BL-ben meccskeretbe ő sem került be).

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, KIJEV
20.45: Real Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik