BL: a kiesés ellenére Reus libabőrös lett a lefújás után

2019.03.06. 00:09
null
Marco Reus (középen) mindent megtett, ám a Dortmund nem tudta bevenni az angolok kapuját (Fotó: AFP)
Habár az első félidőben több lehetősége is volt a Borussia Dortmundnak, hogy faragjon a háromgólos hátrányából a Tottenham ellen, az angol gárda a második játékrész elején Harry Kane révén végleg eldöntötte a párharcot, így a Spurs lépett tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Ott vagyunk a negyeddöntőben, nagy öröm ez a játékosaimnak és a szurkolóknak is – mondta a lefújás után a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino. – Fontos győzelmet arattunk. Természetesen meg kellett szenvednünk egy kicsit, ám abszolúte megérdemelt a továbbjutásunk, a sikert közösen értük el. Hugo Lloris nagyszerűen védett. Több helyzete volt az ellenfélnek, mint gondoltuk, de hát ilyen a futball, egyébként sincs veszítenivalója egy olyan csapatnak, amelyik három nullára kikap az első mérkőzésen. Kemény párharc után teljesítettük a célunkat: továbbjutottunk. Az első félidő utolsó tíz percében nagyon megizzadtunk, majd az első igazi helyzetünkből gólt lőttünk. Élveznünk kell a sikert, büszkének kell lennünk rá, az ilyen meccsekből sokat tanulhatunk, és így lesz belőlünk jobb csapat. Sokat számít a rutin. Ami a hajrában történt, azon nincs mit elemezni, simán csak örülnünk kell most, mert ez a legfontosabb sorozat a Premier League mellett.”

„Az első félidőben nagyon jöttek, de erre készültünk is. Együtt erősek vagyunk, ezért jutottunk tovább, a szellemiségünk és a csapatmunka miatt. Nem akarunk megállni a következő körben, most viszont még nem foglalkozunk ezzel. A társaim nélkül nem tudtam volna ilyen remekül védeni” – szerénykedett az összecsapás hőse, Hugo Lloris.

„Tudtuk, hogy ha lesz helyzetünk, azt értékesítjük – mondta a lefújást követően Harry Kane. – Moussa Sissoko nagyszerű labdát adott nekem, én meg belőttem. Az ellenfélnek volt pár helyzete az első félidőben, de a BL erről szól. Voltunk már mélyen, ezért is kell élvezni a mostani sikert, ezeket a pillanatokat. Nehéz az ilyen meccseken, nem is tudod, támadjál vagy védekezzél inkább. A szurkolók fantasztikusak voltak, Lloris pár hatalmasat védett, és sokszor blokkoltunk a kapu előtt. Azt mondtuk a szünetben az öltözőben, hogy fokoznunk kell a tempót, és egy kicsit többet kell kiadnunk magunkból.”

„Egy gólt minimum kellett volna a szünet előtt szereznünk, sok helyzetünk volt. Lloris kivételesen védett, nem tudtuk megrúgni azt a gólt, amelyre építkezhettünk volna, ám ez nem azért történt így, mert rosszul játszottunk. A Tottenham a góljával leállította a Dortmund motorját. Természetesen nagyon fáj a kiesés, de libabőrösek lettünk attól, hogy a közönségünk így is megünnepelt bennünket a végén” – így a hazaiak támadója, Marco Reus.

„Hat vagy hét helyzetünk volt a szünet előtt, azonban nem lőttünk be egyet sem, ez döntött. Mindannyian hittünk a továbbjutásban, de le kell nyelnünk a keserű pirulát. Tanulnunk kell belőle” – nézte egy kicsit szintén a bukás negatív oldalát Marius Wolf.

„Az első félidőben sok helyzetünk volt, a másodikra is maradt pár – nyilatkozta a Dortmund vezetőedzője, Lucien Favre. – A kapott gól után is jól és bátran futballoztunk, ám egyszerűen nem tudtunk ezen az estén gólt szerezni. Ma kikaptunk egy nullára, az első meccsen három nullára, a véleményem szerint az abszolúte nem kellett volna, hogy úgy történjen. Nagyon kevés panaszom lehet a mai teljesítményünkre, a szurkolók mögöttünk álltak az egész mérkőzésen. De ez is kevés volt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) 0–1 (0–0)
Dortmund,Signal Iduna Park,66 099néző.V:Danny Makkelie (holland)
BVB:Bürki – Wolf (Bruun Larsen, 62.), Akanji, Weigl, A. Diallo – Witsel – Sancho, Reus (Delaney, 74.), M. Götze, R. Guerreiro (Pulisic, 62.) – Paco Alcácer.Vezetőedző:Lucien Favre
TOTTENHAM:Lloris – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Aurier, M. Sissoko, Winks (E. Dier, 55.), Eriksen (Rose, 83.), B. Davies – Szon Hung Min (Lamela, 71.), Kane.Menedzser:Mauricio Pochettino
G:Kane (48.)
Továbbjutott: aTottenham, 4–0-sösszesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek