BL: „A kérdés, hogy ki tart tőlünk” – a Monaco edzője duzzad az önbizalomtól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 10:13
Az AS Monaco az idegenbeli 3–2-es győzelem után hazai pályán 3–1-re nyert a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így 2004 után ismét bejutott az elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban. Leonardo Jardim együttese 141 lőtt gólnál tart a szezonban, így a portugál edzőnek minden oka megvan arra, hogy magabiztos legyen a pénteki sorsolás előtt.

„Most nem az a kérdés, mi kitől tartunk, hanem hogy a többiek közül ki tart tőlünk. Soha nem próbáljuk meg védeni az eredményt, mindig gólra törünk, ez van belénk kódolva. Minden játékosom kiválóan teljesített, igazi csapatmunka volt a győzelmünk” – nyilatkozta Jardim a Dortmund elleni visszavágó után.„Most nem az a kérdés, mi kitől tartunk, hanem hogy a többiek közül ki tart tőlünk. Soha nem próbáljuk meg védeni az eredményt, mindig gólra törünk, ez van belénk kódolva. Minden játékosom kiválóan teljesített, igazi csapatmunka volt a győzelmünk” – nyilatkozta Jardim a Dortmund elleni visszavágó után.

A Monaco szerdai sikerével a BL történetének első csapata lett, amelyik úgy jutott el a legjobb négyig, hogy két selejtezőkört is játszania kellett: a francia listavezető még tavaly július 27-én, a Fenerbahce ellen kezdte meg menetelését.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolását péntek délben rendezik az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AS MONACO (francia)–BORUSSIA DORTMUND (német) 3–1 (2–0)
Monaco, II. Lajos Stadion, 17 135 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
AS MONACO: Subasic – A. Touré, Glik, Jemerson, B. Mendy – Bernardo Silva (Raggi, 90.), Joao Moutinho, T. Bakayoko, Lemar – Mbappé (Germain, 81.), Falcao (Dirar, 67.). Vezetőedző: Leonardo Jardim
DORTMUND:
Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Ginter, Raphaël Guerreiro (Pulisic, 72.) – Weigl – Durm (O. Dembélé, 27.), Kagava, Sahin (Schmelzer, a szünetben), Reus – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Mbappé (3.), Falcao (17.), Germain (81.), ill. Reus (48.)
Továbbjutott: az AS Monaco, 6–3-as összesítéssel, kettős győzelemmel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik