BL: a Juve kiesésének Angliában örülnek a legjobban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 09:18
Bár az Arsenal tegnap kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligájából, Anglia élklubjai megnyugodhatnak, mert a Juventus búcsúzásával biztossá vált, hogy a 2017–2018-as szezonban is négy angol élvonalbeli együttes indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban – írja a goal.com.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) koefficiens-táblázatában a legutóbbi öt idény eredményei alapján rangsorolja a nemzeteket, s ennek függvényében dől el, országonként hány csapat szerezhet indulási jogot a nemzetközi kupaporondra. A listát jelenleg toronymagasan Spanyolország vezeti (99.142 pont), Németország a második (78.034), mögötte pedig Anglia 3.845 ponttal megelőzi Olaszországot (70.439). Az angolok egy helyet elveszthettek volna, ha az olasz együttesek az előző idényhez hasonlóan most is jól szerepelnek a BL-ben és/vagy az El-ben.

A Juventus tegnap elképesztően izgalmas csatában kikapott a Bayern Münchentől, így a Serie A-ból már csak a Lazio érdekelt a nemzetközi harctéren. A fővárosi gárda az Európa-ligában a Sparta Prahát fogadja ma este.

A Premier League-ből akkor is négy csapat lesz BL-induló, ha a Lazio idén megnyeri az Európa-ligát. Az angolok közül a BL-ben a Manchester City, az El-ben pedig a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham van versenyben – igaz, az MU, Pool párosból egy biztosan nem lesz ott a legjobb nyolc között, hiszen a két klub egymással csap össze a nyolcaddöntőben. koefficiens-táblázatában a legutóbbi öt idény eredményei alapján rangsorolja a nemzeteket, s ennek függvényében dől el, országonként hány csapat szerezhet indulási jogot a nemzetközi kupaporondra. A listát jelenleg toronymagasan Spanyolország vezeti (99.142 pont), Németország a második (78.034), mögötte pedig Anglia 3.845 ponttal megelőzi Olaszországot (70.439). Az angolok egy helyet elveszthettek volna, ha az olasz együttesek az előző idényhez hasonlóan most is jól szerepelnek a BL-ben és/vagy az El-ben.

A Juventus tegnap elképesztően izgalmas csatában kikapott a Bayern Münchentől, így a Serie A-ból már csak a Lazio érdekelt a nemzetközi harctéren. A fővárosi gárda az Európa-ligában a Sparta Prahát fogadja ma este.

A Premier League-ből akkor is négy csapat lesz BL-induló, ha a Lazio idén megnyeri az Európa-ligát. Az angolok közül a BL-ben a Manchester City, az El-ben pedig a Manchester United, a Liverpool és a Tottenham van versenyben – igaz, az MU, Pool párosból egy biztosan nem lesz ott a legjobb nyolc között, hiszen a két klub egymással csap össze a nyolcaddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik