BL: a dortmundiak túlteljesítették a tervet

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 23:38
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának hatodik, utolsó fordulójában a Borussia Dortmund már biztos csoportelsőként fogadta a Manchester Cityt, amelynek még volt esélye az Európa-ligát jelentő harmadik hely megszerzésére. A németek végül egy góllal győztek, erősen tartalékos felállásban is.

„Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a csoport élén végzünk, ráadásul tizennégy ponttal – így a mérkőzés után Jürgen Klopp, a Dortmund mestere. – Ma sem volt könnyű dolgunk, főleg ahhoz képest, mennyi változás volt a csapatban. Biztos vagyok benne, a City tud jobban is játszani, ha kap elég területet. Ma nem hagytuk őket kibontakozni, sok lehetőségük nem volt a gólszerzésre. Játékosaim viszont nagyszerűek voltak, mindenkit csak dicsérni tudok. Szurkolóink is fantasztikusak voltak, igazán méltányolják erőfeszítéseinket.”Jürgen Klopp, a Dortmund mestere. – Ma sem volt könnyű dolgunk, főleg ahhoz képest, mennyi változás volt a csapatban. Biztos vagyok benne, a City tud jobban is játszani, ha kap elég területet. Ma nem hagytuk őket kibontakozni, sok lehetőségük nem volt a gólszerzésre. Játékosaim viszont nagyszerűek voltak, mindenkit csak dicsérni tudok. Szurkolóink is fantasztikusak voltak, igazán méltányolják erőfeszítéseinket.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy betaláltam a BL-ben is – nyilatkozta a lefújást követően a fiatal német támadó, Julian Schieber. – Csapatunk huszonegy futballistából áll, mindannyian kellünk a sikerhez. Elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel.”

Csapatunk hozzáállása példaértékű – szerénykedett a dortmundi védő, Mats Hummels. – Kiváló képességekkel rendelkezünk, mentálisan is erősek vagyunk, elérhetjük, amit akarunk. Sőt, ma a döntetlennel is beértük volna. Ennek ellenére túlzásnak vélem, hogy máris a BL esélyesének kiáltottak ki minket.”

„Ha nyerni akarsz a BL-ben, jó játékosokra, tervre, koncepcióra, szerencsére és vezéregyéniségekre van szükséged, utóbbiakra a gyepen és azon kívül is. Nos, a Dortmundnak mindez meg is van” – így a Manchester United és a City egykori kapusa, Peter Schmeichel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik