BL, A-csoport: Monacóban hengerelt az FC Bruges

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 20:49
null
Az FC Bruges a Monaco fölé nőtt (Fotó: AFP)
Folytatódik a Monaco mélyrepülése: a hercegségbelieket ezúttal az FC Bruges ütötte ki 4–0-ra a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

Rájár a rúd mostanában a Monacóra: a szebb napokat is látott klubon Thierry Henry vezetőedzői kinevezése sem segített (egyelőre), a gárda 11 forduló óta nyeretlen, és a 19. helyen vesztegel a húszcsapatos francia bajnokságban, míg a BL-ben három csoportmérkőzésen egy pontot gyűjtött.

Ezúttal reális esély volt a javításra, a Belgiumban pontot szerző piros-fehérek most otthon léptek pályára az FC Bruges ellen. A kezdés biztatóra sikerült francia részről, több helyzetet is kialakítottak Radamel Falcaóék, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, akik olyannyira sokkolták ellenfelüket, hogy rövid időn belül még kétszer betaláltak – a Monaco lett az első olyan francia csapat, amelyik 25 perc alatt három gólt kapott hazai pályán a Bajnokok Ligájában.

A Monaco ezután továbbra is fölényben futballozott, lehetősége is több volt – főleg a második félidőben –, ezen az estén azonban semmi sem jött össze neki, ráadásul a végén órási hibát kihasználva négyre növelte a különbséget az FC Bruges. Jól jellemzi a helyzetet, hogy Henry két 17 éves fiatalt küldött be, akik most mutatkoztak be a felnőttcsapatban, közülük Han-Noah Massengo lett a legfiatalabb francia debütáló a sorozatban.

A monacói továbbjutáshoz csoda kellene, igaz, jelenleg ez a legkisebb gondja a klubnak, amelynek elnökét éppen a mérkőzés napján vették őrizetbe. Szokás mondani, innen már csak felfelé vezethet az út...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Monaco (francia)–FC Bruges (belga) 0–4 (0–3)
Monaco, II. Lajos Stadion, 8347 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
Gólszerző: Vanaken (12., 17. – a másodikat 11-esből), Wesley (24.), Vormer (85.)

Később
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 3 3 8–0 +8 9
2. Atlético Madrid 3 2 1 5–6 –1 6
3. FC Bruges 4 1 1 2 6–5 +1 4
4. Monaco 4 1 3 2–10 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik