BL, A-csoport: a PSG hét perc alatt lerendezte a Bruges-t

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.07. 20:37
null
Kylian Mbappé hamar összetörte a belga álmokat (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain hazai pályán 4–1-re nyert az FC Bruges ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Kylian Mbappé kevesebb mint hét perc alatt duplázott, az első félidő hajrájában pedig Lionel Messi is betalált, hamar szertefoszlatva a csoport harmadik helyében reménykedő belgák álmait.

 

Szeptemberben az FC Bruges meg tudta lepni a PSG-t: a belga klub 1–1-es döntetlent csikart ki hazai pályán a franciák ellen. Párizsban Kylian Mbappé hét perc alatt elintézte, hogy a vendégcsapat tagjai ne is merjenek újabb meglepetésre gondolni...

Pedig az Európa-ligában való folytatáshoz nagyon is jól jött volna a Bruges-nek, ha összejön egy újabb bravúreredmény a Parc des Princes-ben.

A francia csatárnak egész pontosan 6 percre és 23 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy duplázzon. Előbb egy kipattanót lőtt 8 méterről, kissé éles szögből hajszálpontosan a bal alsóba, majd Ángel Di María védők mögé emelt labdáját küldte átvétel nélkül Simon Mignolet mellett a kapu közepébe. Mbappé a Bajnokok Ligája történetének második leggyorsabb dupláját hozta össze – a Real Madridban játszó Rodrygo rekordjától tíz másodperccel maradt el (2–0).

Ugyanakkor senki sem jutott el olyan gyorsan (olyan fiatalon) 30 gólig a sorozatban, mint ő – 22 évesen és 352 naposan az 51. BL-meccsén szerezte meg a 30. találatát (majd gyorsan a 31.-et is).

Az első félidőt Lionel Messi találata tette teljessé párizsi szemszögből – az immár hétszeres aranylabdás argentin Mbappé keresztlabdája után középre húzva 20 méterről tekert a kapu jobb oldalába (3–0). Továbbra sincs a PSG-nek olyan hazai BL-meccse, amelyen Messi játszott, és ne szerzett volna gólt (3/3).

A belgák becsületből mentek előre, de az első félidő végén Mats Rits, a második elején Noa Lang jó lövését védte bravúrral Gianluigi Donnarumma, mintegy utólag is bizonyítva, rászolgál a múlt héten átvett, 2021 legjobb kapusának járó Lev Jasin-díjra.

A 68. percben viszont már a 22 éves olasz is tehetetlen volt: Idrissa Gueye labdavesztése után Noa Lang kapura tört, négy párizsi közt is megtalálta a passzsávot Rits felé, aki egy átvétel után 14 méterről a hazai hálóba helyezett (3–1).

A kegyelemdöfést Messi adta meg a belgáknak, miután értékesítette az Ignace Van der Brempt szabálytalansága után megítélt tizenegyest. 4–1

A PSG a biztos sikertől függetlenül a csoport második helyén zárt a párizsi meccsel párhuzamosan Lipcsében 2–1-es vereséget szenvedő Manchester City mögött. Az FC Bruges-nek esélye sem volt elmozdulnia a csoport utolsó helyéről, a Leipzig kicsikarta az El-folytatást.

Utóbbi találkozóról ide kattintva olvashat bővebben!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
A-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–FC Bruges (belga) 4–1 (Mbappé 2., 7., Messi 38., 76. – a másodikat 11-esből, ill. Rits 68.)
A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
RB Leipzig (német)–Manchester City (angol) 2–1

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Manchester City 6 4
2 18–10 +8 12
2. Paris SG 6 3 2 1 13–8 +5 11
3. RB Leipzig 6 2 1 3 15–14 1 7
4. FC Bruges61146–20–144

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik