BL: A legendák összetörték a Juvét – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2017.06.04. 14:36
null
A Real Madrid 12. alkalommal nyerte meg az európai elitsorozatot (Fotó: AFP)
A spanyol lapok érthető örömmel, az olasz újságok viszont letörten fogadták, hogy a Real Madrid megvédte címét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mivel a szombati döntőben Cardiffban 4–1-re legyőzte a Juventust.

 


SPANYOLORSZÁG

Marca:

„A Bajnokok Ligája legendái. A Madrid összetörte a Juvét, és emlékezetes második félidei játékával megszerezte a 12. európai csúcstrófeáját. Ebből hat BEK- és hat BL-serleg, azaz a fekete-fehér korszak legjobb csapata immár a színes korszak legjobbja is.”

As:

„Tizenkétszeres legendák. A Real szétszedte a Juventust, a második félidőt sosem felejtjük el. A szünet után az olaszok eltűntek, a fehéreknek pedig sikerült a történelmi duplázás.”

El Mundo:

„A lehengerlő Real Madrid megszerezte a tizenkettediket.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:

„Újabb tőrdöfés a szívbe, egy újabb rovátka a vereségek falán ebben az európai börtönben, amely mintha azt üzenné: »életfogytiglan«. Közel álltunk a felszabadító örömhöz, de végül még lejjebb csúsztunk az elvesztett döntők mély kútjában.”

La Repubblica:

„Egy újabb elátkozott éjszakán visszatért a Juventus rémálma. A 21 éve üldözött kupa a Real Madridé lett.”

La Stampa:

„A Juve BL-átka folytatódik. Megint az utolsó meccsen foszlottak szerte az álmok. Egy lépésre voltunk a boldogságtól, de a trófea továbbra is délibáb marad.”

Corriere dello Sport:

„Galaktikus csalódás. Ismét az ellenfél volt erősebb. Ezúttal nem az egyéniségek nyertek, hanem a csapat. A Realban Kroos és Modric jobb, mint nálunk Khedira és Pjanic.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ

Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 1–4 (1–1)
Cardiff, Walesi Nemzeti Stadion, 55 700 néző. Vezette: Brych (német)
Juventus: Buffon – Barzagli (Cuadrado, 66.), Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic (Marchisio, 71.), Khedira, A. Sandro – Dybala (Lemina, 78.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (Morata, 89.) – Isco (Asensio, 82.) – Benzema (Bale, 77.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Mandzukic (27.), ill. C. Ronaldo (20., 64.), Casemiro (61.), Asensio (90.)
Kiállítva:
Cuadrado (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik